Vacanță 2021. Topul celor mai sigure țări din lume, în timpul pandemiei de COVID-19

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Vezi mai jos topul celor mai sigure țări din lumea în timpul pandemiei de COVID-19.

Noua Zeelandă a fost, în premieră, detronată ca „cel mai bun loc în timpul pandemiei”, potrivit clasamentului Bloomberg privind rezilienţa faţă de Covid-19. Conducerea în clasament a fost preluată de Singapore.

Deși ambele țări au înregistrat niveluri foarte scăzute de noi cazuri de infectare cu Sars-Cov-2, campania de vaccinare derulată în Singapore este mult mai avansată. Țara a administrat deja vaccinuri anti-COVID unei cincimi din populaţie. Alte state precum Noua Zeelandă, Australia şi Taiwan au rămas în urmă. 

Scorul Noii Zeelande a scăzut luna aceasta cu 0,1 puncte, la 79,6, scrie The Guardian. Cel înregistrat de Singapore este de 79,7. Australia ocupă locul al treilea în clasamentul care cuprinde 53 de țări, cu scorul de 76,2, urmată de Israel şi Taiwan. Marea Britanie s-a clasat pe locul 18, Spania pe locul 24, Germania pe 26, iar Italia pe 37.

România se află pe locul 40, în urcare şase poziţii față de luna trecută, cu scorul de 49,3. Pe locul 39 se află Grecia. Clasamentul Bloomberg privind rezilienţa faţă de Covid-19 este actualizat lunar. El este realizat pe baza mai multor măsurătorii, de la ratele de infectare la cele de vaccinare şi mobilitatea oamenilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel