Topul activităţilor prin care te poţi infecta cu coronavirus

Deşi pandemia COVID-19 nu a trecut, iar un vaccin nu a fost încă descoperit, din ce în ce mai multe ţări relaxează restricţiile. 

Iată un top al activităţilor cu grad mare de risc de infectare cu coronavirus. 

1. Zborul - risc ridicat de infectare 

Dacă nu este absolut necesar, călătoriile cu avionul ar trebui evitate, cel puţin până există un vaccin sau un tratament pentru COVID-19. "Aeroporturile tind să fie locuri stresante. Oamenii sunt îngrijoraţi ca nu cumva să piardă avionul, să meargă repede la controlul de securitate, sunt multe mijloace prin care se distrage atenţia. Aşa că este posibil să nu păstreze distanţarea, să nu poarte masca cum trebuie", a explicat dr. Sandra Kesh, expert în boli infecţioase, pentru cnet.com

2, Mersul la bar sau restaurant 

Odată cu deschiderea teraselor, tentaţia de a ieşi cu prietenii este mare. "Barurile sunt locuri zgomotoase, ai tendinţa să dai jos masca pentru a spune ce vrei să comanzi. Sunt mulţi oameni lângă tine. De asemenea, igiena. Când aţi mers ultima dată la un bar extrem de curat?", a mai spus medicul. 

3. Mersul la cumpărături

Aici riscul este mediu spre scăzut, depinde de mediu. Cu toate astea, în România şi nu numai, din ce în ce mai multe persoane au renunţat la măştile de protecţie în spaţiile închise. Fie nu le poartă deloc, fie le poartă sub nas sau sub barbă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel