Țiriac, întâlnire cu ministrul Bode. Temele discutate

Ion Țiriac
Ion Țiriac

Ion Țiriac împreună cu reprezentanții Fundației Ion Țiriac s-a întâlnit, joi, 9 ianuarie, cu Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, cu privire la șantierul căii ferate care va lega Gara de Nord cu Aeroportul Otopeni.

'Fundația Ion Țiriac salută decizia Ministrului Transporturilor de a sprijini continuarea funcționării Patinoarului Țiriac – Telekom Arena. Ion Țiriac împreună cu reprezentanții Fundației Ion Țiriac s-a întâlnit, joi, 9 ianuarie, cu Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, cu reprezentanții CFR și cu cei ai constructorului, în marja vizitei efectuate de ministru la șantierul căii ferate care va lega Gara de Nord cu Aeroportul Otopeni.'

Temele discutate

'Temele principale de discuție s-au axat pe identificarea soluțiilor pentru minimizarea impactului negativ asupra proiectelor de interes public ale Fundației Ion Țiriac din orașul Otopeni, în special Patinoarul Țiriac-Telekom Arena, în perspectiva dezvoltării traseului liniei feroviare menționate anterior.

În cadrul întâlnirii, am constatat cu bucurie deschiderea ministrului Lucian Bode de a găsi soluții pentru continuarea funcționării patinoarului atât pe parcursul lucrărilor la linia feroviară, cât și ulterior finalizării acestora. Adresăm, pe această cale, mulțumiri domniei sale pentru decizia de a sprijini măsurile ce se impun a fi implementate pentru menținerea integrității structurale a patinoarului, astfel încât acesta să poată asigura continuitate copiilor care urmează cursurile școlilor de patinaj și de hockey, precum și miilor de persoane care utilizează patinoarul în scop recreativ.

Măsurile ce urmează a fi implementate, în perioada imediat următoare, vizează asigurarea funcționării optime și în condiții de siguranță ridicată, pe termen lung, a Patinoarului Țiriac- Telekom Arena. Astfel, spre exemplu, se vor monta o serie de elemente constructive necesare pentru diminuarea vibrațiilor și a zgomotului, precum și pentru garantarea funcționării în siguranță a facilității sportive.'

Concluzii

'O concluzie utilă ce a reieșit din discuție se referă la beneficiile construirii unei stații de tren în imediata apropiere a patinoarului care să ofere o accesibilitate mai bună pentru sportivii care doresc să utilizeze Patinoarul Țiriac-Telekom Arena, precum și pentru alte obiective de interes din proximitate.

Anterior, Fundația Ion Țiriac a atras, în mai multe rânduri, atenția reprezentanților statului român și a opiniei publice în legătură cu modul în care dezvoltarea liniei ferate periclitează continuarea activității patinoarului. În trecut, cererile noastre nu s-au bucurat de aceeași deschidere, nefiind tratate cu interes și cu prioritate de reprezentanții Ministerului Transporturilor.

Precizăm că Patinoarul Țiriac – Telekom Arena din orașul Otopeni, dezvoltat de Fundația Ion Țiriac, a fost inaugurat în anul 2016 în urma unei investiții de peste 3,6 milioane de euro. Acest proiect este singurul patinoar din zona București-Ilfov dezvoltat conform celor mai recente norme olimpice internaționale și în acord cu indicațiile Federației Internaționale de Hochei (FIH).

Principalul său scop este încurajarea practicării sportului în rândul copiilor, tinerilor și sprijinirea echipelor sportive în atingerea celor mai înalte performanțe în domeniu. Aceste obiective au fost deja îndeplinite prin angrenarea a mii de copii în practicarea sporturilor pe gheață, rezultatele obținute la concursurile naționale și internaționale depășind toate așteptările inițiale.' se arată într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel