„Țineți-vă pisicile în interior”, transmit veterinarii, în pandemie

Cercetătorii veterinari au recomandat deținătorilor de pisici să le țină în casă, pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Cercetătorii veterinari au recomandat deținătorilor de pisici să le țină în casă, pentru a preveni răspândirea coronavirusului, conform BBC.

Cu toate acestea, Asociația veterinară britanică (BVA) a transmis că „stăpânii nu ar trebui să se îngrijoreze" despre contaminarea propriei persoane, în cazul în care pisica contactează infecția.

Animalele de companie nu pot transmite virusul către om

„Nu există nici măcar un caz de câine sau pisică să infecteze un om cu Covid-19", a transmis dr. Angel Almendros, profesor la Universitatea din Hong Kong. Însă, cercetările au arătat că pisicile pot fi infectate cu coronavirus de alte pisici.

Pentru a preveni orice risc de a infecta propria pisică, președintele BVA, Daniella Dos Santos, a încurajat stăpânii să fie „mai precauți".

Evitați contactele inutile

„Evitați contactul inutil cu animăluțul de companie, lăsându-l să vă lingă pe față sau să-l îmbrățișați, și nu atingeți câinii altor persoane atunci când sunt plimbați", a spus ea.

„Însă, chiar și dacă avem rezultate pozitive, animalele nu se îmbolnăvesc. Ca în ultima epidemie SARS din Hong Kong, în 2003, când mai multe animale de companie au fost infectate, dar nu s-au îmbolnăvit, nu există dovezi cum că pisicile și câinii se îmbolnăvesc sau infectează alți oameni", a mai transmis Dos Santos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel