EXCLUSIV  Timmermans. Ce ar fi făcut Teodorovici, în locul premierului Dăncilă: ”DEMISIA pentru că s-a antepronunțat!”

Sebastian Florea / 06 oct 2018 / 13:19 Salveaza PDF Comentarii
Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici, ministru de Finanțe, a făcut o dezvăluire interesantă într-un interviu pentru DCNews, după dezbatarea furtunoasă din Parlamentul European, în care România nu a fost scutită de critici.

Prim ministrul Viorica Dăncilă a avut o intervenție de 2 minute în care a făcut public punctul de vedere al Guvernului României, timp considerat insuficient de mulți analiști. Ministrul Teodorovici a dezvăluit ce ar fi spus el dacă ar fi putut continua discursul premierului dn Parlamentul European:

”(...) Eu poate aș mai fi adăugat următorul lucru, dacă Timmermans tot a acceptat să se facă o verificare în țara noastră a acelor protocoale și cum ele au infleunțat justiția din România. Eu aș fi spus așa: domule Timmermans, eu astăzi vă cer demisia pentru că v-ați antepronunțat. În situația în care, verificarea în țară confirmă că acele protocoale au existat și au influențat justiția în România și dreptul cetățeanului român în Europa, vă cer demisia pentru că v-ați antepronunțat. Tu, ca lucrător al Comisiei Europene, nu ai voie să faci afirmații despre mine care te plătesc pe tine. Tu ești în executiv. În fața Parlamentului European vin și prezint. Dar față de Comisie este doar un gardian al aplicării prevederilor legale europene, Atât. Și trăiește din salariul românului de la mine din țară. Eu plătesc pentru el, ca salariu, și nu are voie să se antepronunțe într-o speță atât de importantă. Asta aș fi adăugat”, a spus ministrul Teodorovici.

Mai multe despre acest subiect puteți asculta în interviul de mai jos:

VIDEO


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27