Timișoara, primul oraș mare în CARANTINA de noapte. Cluj-Napoca sare de 5 la mie. Urmează Bucureștiul

Timișoara, primul oraș mare în CARANTINA de noapte. Cluj-Napoca sare de 5 la mie. Urmează Bucureștiul / Foto: Pixabay
Timișoara, primul oraș mare în CARANTINA de noapte. Cluj-Napoca sare de 5 la mie. Urmează Bucureștiul / Foto: Pixabay

Timișoara este primul oraș mare în care se introduce carantina de noapte,

Rata de incidență la 14 zile în Timișoara a atins, luni, 7.15 la mia de locuitori, iar Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Timiș a decis restricții grele, între care carantina de noapte în weekend, interzicerea evenimentelor și închiderea restaurantelor, transmite Mediafax.

Timișoara are rată de incidență, luni, de 7,15 la mie. CJSU Timiș a decis restricțiile pentru incidența dintre 6 și 7,5 la mie.

Ce restricții intră în vigoare

Astfel, se închid restaurantele, cafenelele, sălile de fitness, bazinele de înot. Nu mai sunt permise evenimente în spațiu liber, nici în spațiu închis. Nu mai pot fi organizate nunți sau alte evenimente private. Evenimentele sportive sunt anulate.

Circulația în afara locuinței este interzisă în weekend pe timp de noapte pentru persoanele pentru care nu au trecut 10 zile de la vaccinare. Tot în weekend magazinele se închid la ora 18, iar de la această oră, până la 5 dimineața este permisă doar livrarea la domiciliu. Masca devine obligatorie pe o rază de 50 de metri în jurul școlilor pentru persoanele care staţionează în acest perimetru și pe o rază de 25 de metri în jurul unor spații publice, precum piețe, spații comerciale, spitale etc.

Deocamdată școlile din Timișoara rămân deschise pentru că vineri rata de infectare era de 5,68 la mia de locuitori, iar ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației prevede că școlile trec în online după depășirea pragului de 6 la mie raportat la ultima zi de vineri.
Decizia CJSU Timiș intră în vigoare de marți.

VEZI ȘI: Bucureștiul, incidență COVID-19 de 4,95 la mie. RESTRICȚII când sare de 6 la mie, revine CARANTINA

Și Cluj-Napoca se apropie de incidența 6 la mie

Orașul Cluj-Napoca se apropie de incidența 6 la mie. Luni, potrivit autorităţilor, rata de infectare este de 5,18 la mia de locuitori. Potrivit unei informări date publicității luni de către prefectul Tasnadi Szilard, incidența în judeţul Cluj este de 3,99 cazuri la mia de locuitori.

Cea mai mare incidență este în comuna Cătina - 12,81 la mie. În Cluj-Napoca, rata de infectare este în creștere. Luni a ajuns la 5,18 la mia de locuitori.

În ultimele 24 de ore, 265 persoane au fost confirmate cu noul coronavirus în județ. În acest moment sunt internați 410 pacienți. 53 de persoane sunt internate în ATI. De la începutul pandemiei, au murit 1.109 de persoane în Cluj, din care 695 din județul Cluj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel