Țigările INTERZISE la terase. Cum pot transmite fumătorii coronavirusul

Țigările au fost interzis în pandemie!

Galicia, o țară situată în nord-vestul Peninsulei Iberice, o comunitate autonomă din Spania, a interzis consumul de tutun și derivate în spațiile publice, adică la terase, ca instrument suplimentar pentru a opri răspândirea coronavirusului. Măsura, care a fost anunțată miercuri și intră în vigoare joi, ar putea fi extinsă și la alte regiuni.

Experții reamintesc că tutunul dăunează grav sănătății. Nu doar în pandemie, ci în general. În primul rând, medicii reamintesc că fumătorii sunt cunoscuți pentru că dezvoltă forme clinice de Covid-19 cu un pronostic mult mai rău decât nefumătorii.

În al doilea rând, încărcătura virală expulzată de un fumător care este infectat este mai mare decât cea care poate fi expulzată un nefumător infectat. Adică un fumător infectat poate infecta mult mai ușor persoana cu care vorbește, explică site-ul spaniol 20min.es. Pericolul apare și dacă stăm la o terasă și clienții fumează, dar și atunci când mergem pe stradă și întâlnim un fumător. 

O altă problemă este că fumătorii își ating fața mai des. Dacă fumătorul atinge țigările, țigara electronică și apoi duce mâna la gură fără să se dezinfecteze, este clar că avem de-a face cu un mediu propice de transmitere a Covid-19. Un fumător de 20 de țigări pe zi face de aproximativ 300 de ori mai mult, în 24 ore, mișcarea mână-gură decât un nefumător.

Acest context de risc crescut ar trebui să conducă la o consecință logică. Societatea Spaniolă de Pneumologie și Chirurgie Toracică transmite că epidemia este o oportunitate pentru care fumătorii trebuie să renunțe la acest obicei nociv.

Populația din Spania a fost alertată că țigările pot acționa ca emițătoare ale noului coronavirus și le-a recomandat oamenilor să nu fumeze în mediul social, adică la terase. În cazul nerespectării acestor sfaturi, Ministerul Sănătății de acolo a avertizat că consumul de tutun și derivate trebuie să se facă ”în spații deschise separate, crescând măsurile de igienă personală a celor care fumează, cu spălarea mâinilor înainte și după manipularea produselor”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel