Testul de Covid-19 care se poate CUMPĂRA ușor. Rezultat în 10 MINUTE și nu doare

Un test de salivă care spune dacă cineva este bolnav sau nu de Covid-19 în doar 10 minute și care poate fi făcut acasă se află în dezvoltare.

Un test de salivă care spune dacă cineva este bolnav sau nu de Covid-19 în doar 10 minute și care poate fi făcut acasă se află în dezvoltare, conform The Guardian. Produsul este rezultatul unui acord dintre fondatorul miliardar al afacerii cu haine online BooHoo și o firmă din Cambridge.

Testul antigen, care va putea fi disponibil în magazine, va arăta ca un test de sarcină, însă va folosi o mostră de salivă în loc de urină. În plus, acesta este conceput să dea rezultatul în doar 10 minute.

Procedura standard poate fi inconfortabilă

În prezent, pentru a fi testat de coronavirus, pacienților li se ia mostre din gât sau din nas, cu bețișoare lungi, iar senzația este una inconfortabilă. Un studiu recent, publicat de grupul nonprofit de cercetare medRxiv și susținut de Universitatea din Yale, a descoperit că saliva este mult mai sensibilă la detectarea virusului decât mostrele din nas.

Bineînțeles, produsul încă se dezvoltă și are nevoie de aprobări din partea autorităților de reglementare, însă compania se așteaptă să fie disponibil din iulie în Marea Britanie. Aceleași aprobări sunt necesare și pentru restul Europei sau pentru Statele Unite.

Compania Avacta, cu sediul în Cambridge, a semnat un acord de distribuire exclusivă cu Medusa19, o firmă înființată de Mahmud Kamani, unul dintre cofondatorii BooHoo, și Richard Hughes, un fost director non-executiv al brandului de fashion online, pentru a vinde testele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel