Testele PCR din Luxemburg nu vor mai fi gratis. Măsura, aplicabilă şi în România?

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Cetăţenii din Luxemburg nu vor mai beneficia de teste PCR gratuite din septembrie, anunţă premierul Xavier Bettel. Măsura vine la scurt timp după ce şi în România s-au anunţat scenarii de lucru la Ministerul Sănătăţii conform cărora nevaccinaţii ar urma să aibă parte de mai multe restricţii. 

Începând cu 15 septembrie, Luxemburg nu va mai oferi gratuitate pe testele PCR pentru a încuraja lumea să se vaccineze, anunţă premierul Xavier Bettel. Acesta a arătat statistici conform cărora pacienţii din ATI sunt doar persoane nevaccinate. "Cer o schimbare de paradigmp. Nu mai putem justifica faptul că poporul plăteşte pentru teste PCR pentru oameni care nu vor să se vaccineze", a declarat Bettel, conform luxtimes.lu

Gratuitatea s-ar mai putea aplica doar copiilor sunt 12 ani, dar şi persoanelor care nu se pot vaccina, însă o măsură clară nu a fost luată în acest sens. "Sperăm ca prin aceste măsuri oamenii să înţeleagă că vaccinarea este mai convenabilă", a mai adăugat primul ministru. 

Persoanele nevaccinate din România ar putea avea parte de mai multe restricţii în perioada următoare, conform unor scenarii luate în calcul la Ministerul Sănătăţii. 

Astfel, românii ar mai putea intra în restaurante, cafenele, mall-uri şi ar putea avea parte de restricţii privind ieşirea din casă după anumite ore, anunţă Antena 3. Scenariile sunt luate în calcul la ministerul Sănătăţii, iar măsuri concrete vor fi comunicate în perioada următoare. 

Unde va fi obligatoriu certificatul digital 

Conform sursei citate, românii vor putea intra în restaurante, baruri, cafenele, cinematografe, la spectacole sau festivaluri, dar şi la nunţi şi botezuri, doar cu certificatul verde digital. De asemenea, va fi nevoie de acest certificat şi la activităţi sportive, recreative, dar alte evenimente organizate în spaţii închise. 

În Italia, nevaccinaţii ar putea să îşi plătească singuri spitalizarea 

Cei care refuză vaccinarea împotriva COVID-19 ar putea fi obligaţi să îşi plătească spitalizarea, anunţă ministrul Sănătăţii din regiunea Lazio, Italia.

”Aceşti oameni, care refuză vaccinarea şi pun în pericol libertatea altora, ar trebui să fie complet responsabili de alegerile lor, dar şi de acţiunile lor", a declarat Alessio D'Amato conform thenewsglory.com. 

Autorităţile din zona metropolitană iau în calcul să aplice măsuri similare cu alte regiuni, cum ar fi Lombardia, unde la externare, pacienţii primesc un document care arată cât ar costa perioada de spitalizare. 

"Înainte nu ceream niciun ban, dar acum intenţionăm să luăm măsuri dure împotriva anti-vacciniştilor”, a mai arătat D'Amato. 

Potrivit OMS, Italia este pe locul 18 la nivel mondial în ceea ce priveşte cazurile de COVID-19 depistate, cu 4,5 milioane de infecţii raportate şi aproape 130.000 de decese. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel