Teste rapide COVID-19. Streinu - Cercel: ATENȚIE mare! Există două tipuri

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Dr. Adrian Streinu - Cercel a vorbit despre testele rapide pentru COVID-19. Iată ce spune despre ele și cât de bune sunt.

"Atenție foarte mare! Sunt două tipuri de teste rapide. Este un prim test care identifică prezenta anticorpilor, respectiv reacția organismului față de conflictul pe care l-a avut cu coronavirusul și astea sunt teste anamnestice și nu au o valoare în momentul în care vrem să facem un diagnostic pe baza acutei imediată, adică să depistăm dacă persoana respectivă este infectată cu virus, pentru că aceste teste caută răspunsul nostru față de virus. Și sunt teste care nu sunt de imunofluorescenta și care caută virusul și care sunt echivalentul faimoaselor teste de PSR de care facem vorbire acum. Acestea sunt bune", a declarat Adrian Streinu-Cercel, în direct la Marius Tucă Show.

"Evident că prima categorie de teste va fi folosită apoi de colegii de la epidemiologie ca să dea o imagine asupra magnitudinii afectării populației din România. Atunci sunt bune aceste teste, dar în momentul de față nu ne sunt de o utilitate imediată și va trebui să le folosim pentru un tip doi sau tip trei, după ce lucrurile sunt într-un calm", a completat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel