Teste rapide COVID-19. Ciuhodaru: Problemă de siguranță națională, de triere rapidă pentru a proteja viața fiecărui român

Tudor Ciuhodaru a vorbit despre testele rapide pentru depistarea COVID-19, despre avantajele acestora și procedura de testare. 

"Din punctul meu de vedere, s-au pierdut deja două luni de zile și faptul că de atâta timp nu ne-am pregătit pentru o astfel de situație și am ignorat avertizările la nivel european poate fi discutat după ce această criză va fi rezolvată. Din punctul meu de vedere, în acest moment, trebuie luate măsuri clare, ferme, iar printre acestea se numără și achiziționarea de teste rapide. Anticorpii nu mint și putem trece la testarea largă a populației și asta cât se poate de repede", a declarat Tudor Ciuhodaru, în direct la B1 TV. 

Care sunt avantajele testelor rapide și cum se realizează

"Sunt câteva avantaje evidente. Se pot utiliza oriunde, în spitale, gări, aeroporturi și putem depista rapid astfel infecția la scară extinsă, dar testează rapid purtătorii de virus, sănătoși sau nu. Durează doar 15 minute și e nevoie doar de o picătură de sânge luată din deget, ca la testele pentru glicemie. Sunt ușor de interpretat, vizual, intuitiv, ca la testele de sarcină și nu necesită echipament sau personal special, iar după ce faci aceste teste poți să faci trierea rapidă și la cei care stau în vamă. Este o adevărată umilință ce se întâmplă acolo! Ne uităm că în China aceste teste au fost folosite la scară largă și sunt alte zone în care aceste teste au fost omologate și puse rapid în circulație, iar soluția trebuie să fie una rapidă, la un avion distanță. Guvernanții nu au decât să convoace CSAT-ul, să pună un avion și să achiziționeze aceste teste pentru că este o problemă de siguranță națională, de triere rapidă de a proteja viața fiecărui român în acestă perioadă", a completat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel