Teste COVID-19 întârziate! Radu Gănescu: Această fereastră ne expune riscului pe toți

Radu Gănescu, președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC), trage un semnal de alarmă cu privire la testarea târzie a pacienților cu simptome de Covid-19.

Radu Gănescu a intervenit în direct la România TV unde a precizat că este prioritară testarea celor care au simptome de Covid-19, mai ales în cazul vârstnicilor și a celor care au comorbidități. 

”Din păcate, persoanele la risc sunt persoanele care au o anumită vârstă sau persoanele care au anumite comorbidități și din păcate bolnavii cronici se încadrează în această grupă la risc. Noi încercăm să transmitem cât mai mult cetățenilor și pacienților să respecte regulile, cerințele autorităților, să se ferească și întotdeauna persoanele să fie deschise cu autoritățile pentru a nu pune în pericol sănătatea medicilor și a altor pacienți. Din păcate, vedem că mulți dintre acești pacienți cu simptome sunt diagnosticați după două zile, trei zile, ceea ce face riscul și mai mare. Credem că este nevoie ca testarea să fie făcută imediat dacă există un simptom, mai ales la pacienții în vârstă sau cu anumite comorbidități. (...) Această fereastră de două zile, trei zile, până li se dă un rezultat, este cea care ne expune riscului pe toți”, a precizat Radu Gănescu, preşedintele COPAC, la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel