Test COVID cu rezultat în doar 20 de secunde, aprobat în Marea Britanie

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

În Marea Britanie a fost aprobat un teste COVID care dă rezultatul în doar 20 de secunde. 

Agenţia britanică de reglementare a medicamentelor şi produselor de uz medical (MHRA) a aprobat un test care depistează în 20 de secunde dacă o persoană este infectată cu virusul SARS-CoV-2, a anunţat vineri distribuitorul produsului, lansând un sistem care ar putea fi folosit în aeroporturi, arene sportive şi companii, transmite Reuters.

 

Cât de precise sunt aceste teste rapide

 


Testele rapide sunt văzute drept o componentă principală a planului premierului Boris Johnson de ieşire din lockdown, însă au fost exprimate îngrijorări legate de acurateţea dispozitivelor actuale cu flux lateral (LFD), relatează Agerpres.

Noul produs Virolens, fabricat de start-up-ul britanic iAbra şi TT Electronics, foloseşte mostre de salivă şi a fost testat la aeroportul Heathrow Airport. Distribuitorul Histate a spus că îl va lansa imediat în urma aprobării primite de la MRHA, sperând la o folosire extinsă a sa în lunile următoare.

Potrivit distribuitorului, testele au arătat o senzitivitate de 98,1%, ceea ce înseamnă foarte puţine rezultate fals negative, şi o specificitate de 99,7%, adică foarte puţine rezultate fals pozitive. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel