Test COVID-19 cu rezultate uimitoare. Durează doar 30 de secunde

A fost inventat testul pentru coronavirus care dă rezultate în doar 30 de secunde. 

Cercetătorii iranieni de la Universitatea din Teheran au descoperit o nouă metodă pentru detectarea virusului COVID-19. Este vorba despre un test rapid, care poate oferi rezultate în numai 30 de secunde, un proces care va putea accelera semnificativ detectarea persoanelor infectate. De asemenea, ar putea crește numărul de teste realizabile zilnic, putând avea informații mult mai aproape de realitate decât avem în prezent.

Test simplu şi rapid

Noua metodă implică un test electrochimic al sputei, secreție vâscoasă care se găsește pe căile respiratorii. Aceasta poate fi colectată însă doar dacă pacientul tușește. Nu poate fi colectată din secreții nazale, de exemplu. Procesul este unul puțin mai complicat, întrucât pacientul va trebui să tușească în momentul în care se face colectarea de mostre de spută, dar viteza de procesare a mostrei și rezultatul rapid este un mare avantaj.

„Am dezvoltat o metodă rapidă pentru a depista inflamații respiratorii în timp real. Testul poate ajuta doctorii să depisteze dacă pacientul are o șansă crescută de a contracta virusul COVID-19. Bolile respiratorii pot face un pacient imun și după diagnostic, pacientul știe daca are nevoie de a lua măsuri în plus de precauție pentru a se proteja de coronavirus.” a declarat Mohammad, profesor în cadrul Universității, conform go4it.ro

Noile testele sunt deja folosite în patru spitale și sunt înregistrate pentru a fi aprobate în utilizare în Iran. Momentan, acestea funcționează sub un certificat temporar. Cercetătorii Universității din Iran au aplicat și pentru un brevet în SUA, însă nu a fost încă aprobat. De altfel, având în vedere relațiile dintre SUA și Iran, probabil că nu va fi aprobat foarte curând.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel