Test COVID-19 cu rezultat în 2 minute. Ciuhodaru: A fost autorizat în regim de urgență

Un test pentru depistare a coronavirusului, cu rezultat în două minute, a fost autorizat în SUA.

"Testarea extinsă (planul B pe care îl tot propun, dar nu aude nimeni) e doar la un avion distanță. Pandemia nu se tratează ca o boală obișnută. Nu putem combate cea mai mare criză globală a vremurilor noastre legați la ochi, ne spune chiar OMS", a scris medicul Tudor Ciuhodaru pe Facebook.

Informații despre noul test

"A. Noul test:

1. Este un test de sânge, bazat pe anticorpi, care arată daca o persoană este sau a fost infectată cu noul coronavirus.

2. COVID-19 IgG/IgM Rapid Test se face pe loc, la fel ca un test rapid de glicemie.

3. A fost autorizat în regim de urgență de Agenția americană pentru Alimentație și Medicamente (FDA).

4. Sensibilitatea este de 99%. Sensibilitatea reprezintă capacitatea testului de a descoperi boala. (Cu cât testul este mai sensibil, cu atât este mai mic riscul de a ramâne bolnavi nedescoperiți). (!!! Sensibilitatea media a RT-PCR este estimată la 75% (între 66-80%))

5. Specificitatea este de 91%. Specificitatea reprezintă capacitatea testului de a furniza un răspuns negativ pentru oamenii sănătoși (Cu cât este mai mare cu atât scade riscul de a avea rezultate fals pozitive).

6. Compania lucrează cu agențiile federale pentru a trimite milioane de teste rapid în spitalele americane și deja a fost utilizat cu succes în mai multe state.

B. Testarea extinsă (suspecți/expuși/asimptomatici) este vitală pentru:

1. Controlul răspândirii COVID-19. Rata de infectare se poate reduce semnificativ. Rata de infectare în Germania, adică numărul de persoane pe care le contaminează în medie un bolnav de COVID-19, a scăzut sub unu, ajungând la 0,7, conform estimării publicate de Institutul Robert Koch, autoritatea federală responsabilă de monitorizarea epidemiologică dar doar după ce au efectuat 1,7 milioane de teste (2,4% din populație). Epidemia de noul coronavirus este de acum "sub control şi gestionabilă" în Germania, a anunţat ministrul Sănătăţii, Jens Spahn.

2. Izolare activă (inclusiv asimptomatici). Chiar dacă persoana infectată nu are simptome (4 din 5 sunt în această situație) aceasta poate totuși să transmită virusul altor persoane.

3. Scăderea numărului deceselor (creșterea numărului de testări cu 1% duce la o scădere a deceselor cu 0,56%, testarea a 500.000 de persoane pe săptămână salvează 2.500 de vieți). La 1 aprilie, rata de fatalitate a cazurilor (RFC-ul) Germaniei era de 1,1%, iar al Coreei de Sud, de 1,8%. Ambele țări s-au angajat din timp în programe de testare agresive și ambele sunt considerate ca fiind modele de succes în prevenția răspândirii COVID19. În schimb, RFC-ul din Italia era la 1 aprilie de 12,6%, iar cel al Spaniei 9,4%. Niciuna dintre țări nu a promovat până de curând testarea agresivă. În mod similar, Olanda a abordat politica de testare redusă, iar RFC-ul său era de 8,2%

4. Salvarea și relansarea economiei. (Carantina actuală costă atât Italia, cât și Spania, aproximativ 1,75 miliarde de euro pe zi). Falsa economie a netestării costă aproape 3% din PIB.

C. Concluziile sunt clare:

1. "Nu putem combate cea mai mare criză globală a vremurilor noastre legați la ochi" – acesta este unul dintre mesajele lui Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în contextul pandemiei COVID-19.

2. Mai multe testări vor salva mai multe vieți decât distanțarea socială aplicată tuturor și va costa mai puțin (a declarat Anja Schiel, consilier senior în cadrul Agenției Norvegiene a Medicamentului și co-autor al studiului Vital Transformation), mai ales că un tratament specific pentru COVID-19 nu există încă, iar mecanismele de producere a unui vaccin sunt complexe și necesită timp.

3. Paradoxul este că nimeni nu vrea să facă asta până când lucrurile nu sunt extrem de grave. Încă nu e prea târziu...", a explicat medicul Tudor Ciuhodaru, pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel