Test care ar putea detecta coronavirusul, autorizat de FDA

Agenţia americană pentru produse alimentare şi medicamente a anunţat că a autorizat utilizarea primului test de diagnostic rapid care ar putea detecta noul coronavirus în aproximativ 45 de minute, transmite CNN.

Autorizarea a fost făcută vineri, iar testele vor începe să fie expediate săptămâna viitoare, potrivit unui comunicat al companiei Cepheid din California, cea care produce testele.

„În această perioadă de cerere sporită pentru servicii spitaliceşti, clinicienii au nevoie urgentă de un test de diagnostic la cerere pentru managementul în timp real al pacienţilor care sunt evaluaţi pentru admiterea în unităţile de îngrijire", a declarat dr. David Persing, şef medical şi de tehnologie al companiei Cepheid, potrivit Mediafax.

Săptămâna trecută, dr. Rod Hochman, CEO al Providence St. Joseph Health, o organizaţie de 51 de spitale şi aproximativ 1.000 de clinici, a descris capacitatea de testare în SUA ca fiind extrem de deficitară. Timpul de aşteptare al rezultatelor testelor, a spus el, a variat de la 24 de ore la patru zile, ceea ce el a numit „inacceptabil".

Vicepreşedintele Mike Pence a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă, sâmbătă, că peste 195.000 de americani au fost testaţi pentru virus, cazurile de infectare depăşind 22.000, aproximativ jumătate fiind confirmate la New York.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel