Terapia combinată cu anticorpi care scade riscul de spitalizare şi de deces din cauza Covid-19

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Riscul de deces din cauza Covid-19 scade cu 87% cu ajutorul terapiei combinate cu anticorpi.

Compania farmaceutică americană Eli Lilly and Company a anunţat miercuri că o terapie combinată cu anticorpi pe care a dezvoltat-o contra COVID-19 a redus riscul de spitalizare şi de deces cu 87% într-un studiu desfăşurat pe un număr de peste 750 de pacienţi cu COVID-19 cu risc crescut, informează Reuters, scrie Agerpres. 

Este cel de-al doilea studiu de amploare în stadiu avansat, care demonstrează că terapia bazată pe combinaţia a doi anticorpi, bamlanivimab şi etesevimab, este eficientă în tratarea cazurilor uşoare până la moderate de COVID-19.

Risc redus cu până la 70%



Studiul anterior, ale cărui constatări au fost publicate date în ianuarie, a utilizat o doză mai mare de medicamente, iar riscul de spitalizare a fost redus cu până la 70%.

"Mă aştept ca aceste date să determine o mai mare utilizare a anticorpilor", a declarat Daniel Skovronsky, director ştiinţific la Eli Lilly.

"Există puţine alte boli pentru care beneficiem de medicamente ce pot oferi un beneficiu de această magnitudine", a adăugat Skovronsky.

Autorităţile de reglementare americane au autorizat în luna februarie terapia combinată pentru utilizare la pacienţii cu COVID-19 de 12 ani şi peste această vârstă cu risc de a dezvolta complicaţii grave. Autorităţile de reglementare europene au dat undă verde utilizării în luna martie, notează Reuters.

SUA achiziționează tratamentul combinat 



Statele Unite au convenit în februarie să achiziţioneze o cantitate minimă de 100.000 de doze din tratamentul combinat.

Autorităţile de reglementare au autorizat doar bamlanivimab pentru utilizare împotriva COVID-19 anul trecut, iar guvernul SUA a convenit să achiziţioneze aproape 1,5 milioane de doze.

Skovronsky a declarat că terapia combinată are avantajul de a oferi o protecţie sporită împotriva noilor variante de coronavirus.

Tulpina Covid dominantă 



O variantă de coronavirus descoperită iniţial în Marea Britanie a infectat pacienţi din majoritatea statelor americane şi se preconizează că va deveni tulpina dominantă în această ţară.

"Suntem destul de încrezători că această combinaţie acoperă toate variantele din SUA", a spus Skovronsky, adăugând că Eli Lilly are în studiu un alt tratament pentru noi variante de coronavirus, identificate iniţial în Africa de Sud şi Brazilia, care nu s-au răspândit în SUA.

Skovronsky a precizat că Eli Lilly este pregătită să fabrice un milion de doze din terapia combinată în următoarele luni şi se află în discuţii pentru a furniza tratamentul guvernelor din alte ţări. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel