Teatrul Odeon, REACȚIE: „Închiderea sălilor de spectacole, un coşmar“

Un reprezentant al Teatrului Odeon lansează un semnal de alarmă privitor la închiderea teatrelor. Iată ce spune Cristian Șofron.

Închiderea teatrelor şi a sălilor de spectacole este 'un coşmar', mai ales că decizia a fost luată de pe o zi pe alta, a afirmat, miercuri, pentru Agerpres, Cristian Şofron, managerul Teatrului Odeon.

Îngrijorări în lumea teatrului

'E un coşmar, aşa cum este un coşmar ce se întâmplă cu noi toţi, iar ce se întâmplă cu teatrele parcă este şi mai şi. Este halucinant să închizi de pe o zi pe alta teatrele, este imposibil să deschizi de pe o zi pe alta teatrele. Aproape că sunt fără cuvinte, sunt lucruri aproape de neînţeles', a declarat Cristian Şofron. El a subliniat că încă nu se ştie nimic despre ce se va întâmpla cu teatrele de acum încolo, considerând că anunţul făcut marţi de prefectul Capitalei este ambiguu. 'Nimeni nu ştie nimic. De fapt, nimeni nu îşi asumă o responsabilitate să spună clar: aşa sau aşa. De exemplu, în ce am citit şi noi în comunicatul de aseară, este destul de ambiguu dacă se opreşte activitatea cu publicul, se opreşte toată activitatea, se opresc şi repetiţiile... Ne lasă pe noi să interpretăm lucrurile astea, ceea ce nu este corect, nu e corect şi nu e normal, după părerea mea. Nu se ştie nimic sigur la ora asta, urmează să ne întâlnim şi noi să vedem ce o să facem: oprim şi repetiţiile, oprim numai spectacolele, ce se întâmplă cu ceilalţi salariaţi din teatre, nimeni de fapt nu spune nimic. Dă cu barda şi gata!', a spus managerul.

Şofron a precizat că în prezent, după redeschiderea sălilor de spectacol din septembrie, teatrele au vândut bilete pentru următoarele spectacole iar acum se văd nevoiţi să le explice spectatorilor de ce trebuie să li se returneze banii. 'Avem spectacole deja vândute. Iară ne punem obrazul în faţa spectatorilor noştri, pe care încercăm cu greu să-i readucem în săli, să le explicăm că trebuie să le dăm banii înapoi şi că vor veni la teatru când o să se poată.

Repet, înţeleg perfect şi situaţia generală, este de înţeles, trebuie făcute nişte lucruri, dar nu aşa, nu atât de cu barda, să explici fără să înţelegi exact cine, cum, de ce ăla şi celălalt, şi aşa mai departe', a mai spus Cristian Şofron. Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunţat marţi că în cadrul şedinţei Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă s-a decis că, începând de miercuri, restaurantele vor putea servi produse în interiorul clădirilor doar pentru persoanele care beneficiază şi de cazare în hotelurile sau pensiunile aferente. De asemenea, va fi interzisă activitatea sălilor de spectacole şi concerte, inclusiv a teatrelor şi cinematografelor, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel