Taximetrist condamnat la patru luni de închisoare pentru o postare pe Facebook

Un taximetrist a fost condamnat la patru luni de închisoare pentru o postare pe Facebook. Iată de ce. 

Un şofer de taxi din Singapore a fost condamnat miercuri la patru luni de închisoare din cauza unei postări pe Facebook despre care autorităţile au considerat că răspândeşte panica şi îndeamnă la cumpărături de teama impunerii unor noi restricţii împotriva răspândirii noului coronavirus, transmite Reuters, citează Agerpres. 

Kenneth Lai Yong Hui, în vârstă de 40 de ani, a postat un singur comentariu pe un grup de Facebook.

"Mai bine v-aţi face provizii pentru următoarea lună", adăugând că Guvernul intenţionează să închidă restaurantele şi cafenelele, iar supermarketurile vor funcţiona doar 2 zile pe săptămână, potrivit poliţiei care a primit o plângere pe numele său în 20 aprilie. Alţi membri ai grupului unde a postat acest mesaj i-au răspuns să nu mai răspândească astfel de zvonuri.

Deși a șters comentariul, s-a cerut pedepsirea lui

Taximetristul a şters comentariul după aproximativ 15 minute, însă procurorul public a solicitat ca acesta să primească o pedeapsă exemplară, pentru a-i descuraja şi pe alţi utilizatori de Facebook din Singapore să scrie astfel de comentarii.

În consecinţă, Kenneth Lai Yong Hui, care s-a reprezentat singur în faţa instanţei, a primit miercuri o pedeapsă "exemplară" de 4 luni de închisoare.

Singapore se confruntă cu problemele "de panică" în rândul oamenilor



În Singapore au fost câteva valuri de cumpărături "de panică" în ultimele 4 luni de luptă cu noul coronavirus, iar autorităţile au impus pedepse dure împotriva celor care încalcă regulile de izolare şi răspândesc dezinformări.

"Această luptă psihologică împotriva răspândirii fricii şi isteriei este la fel de importantă ca şi cea pentru a împiedica răspândirea COVID-19", a susţinut procurorul Deborah Lee în documentul prin care solicita sentinţa cu închisoarea pentru taximetrist.

În Singapore, răspândirea mesajelor pe care autorităţile le consideră false este pedepsită cu o amendă de până la 10.000 de dolari singaporezi (aproximativ 7.000 de dolari americani), cu închisoare pentru o perioadă care să nu depăşească trei ani, sau cu ambele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel