Tătaru, SCENARIU SUMBRU pentru TOATE SPITALELE. Vârf de 15.000 - 20.000 de infectări cu COVID-19

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, lansează o ipoteză sumbră, în războiul cu COVID-19. 

Ministrul a spus că s-ar putea crea un spațiu tampon în spațiile care acum sunt de carantină pentru românii veniți din afara țării. Aici ar putea ajunge cei infectați cu COVID-19, asimptomatici sau cu simptome ușoare, dacă se va opri fluxul de români care vin în țară. 

”Noi trebuie să ne gândim că, într-un scenariu sumbru, cam toate spitalele vor primi COVID-19.” a avertizat ministrul Sănătății, la Digi24, vorbind despre focarele care apar în spitale, ultimul fiind ”Carol Davila” din București, cu 19 cazuri confirmate. ”Căutăm spații pentru a putea relaxa spitalele” a mai spus Nelu Tătaru. El a spus că-n următoarea perioadă, trebuie să ne așteptăm la creșterea numărului de cazuri, dar și la decese, fiind ”unii care nu câștigă lupta care se dă în Terapie Intensivă”. 

”Dacă vom avea o transmitere accentuată în comunități și nerespectarea unor reguli, ne putem aștepta la 15.000, chiar spre 20.000 de cazuri” a subliniat Nelu Tătaru, avertizând că e nevoie de izolarea la domiciliu: ”Încă nu este timpul” relaxării, după cum subliniază ministrul. 

Trebuie să ne obișnuim să conviețuim încă două sezoane cu acest virus, doar că nu va mai avea aceeași manifestare. O parte din populație va fi imunizată, o parte va respecta în continuare niște precauții, venind după o pandemie care n-a mai fost și cred că acea etapă sezonieră se va transforma în gripa sezonieră pe care o avem în acest moment, dar depinde doar de noi să putem să vină momentul în care putem stabiliza virusul. Ar mai putea fi un alt doilea vârf, dar nu de această amploare” a mai afirmat Nelu Tătaru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel