Tătaru, răspuns genial către Prelipceanu: N-am rămas cu gura căscată

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost invitat la Digi 24.

”Un pacient de la Arad spune că a fost ținut sub cheie, cu un coleg de salon care a decedat din cauza COVID-19, timp de șase ore... cum e posibil așa ceva?! Poate sună tâmpit... dar rămâi cu gura căscată. Cum ați rămas dumneavoastră când ați aflat ce s-a întâmplat acolo?”, l-a întrebat Cosmin Prelipceanu.

”N-am rămas cu gura căscată, am declanșat o anchetă și aștept rezultatul”, a zis Nelu Tătaru.

Este anchetă la Spitalul din Arad după ce o pacientă a spus că a stat 6 ore în salon cu o femeie decedată de COVID-19

În comunicarea transmisă presei de Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad (SCJU) se arată că "în ceea ce priveşte afirmaţiile referitoare la închiderea pacienţilor în saloane, această procedură se aplică la nivel naţional şi este o măsură de precauţie pentru a nu contamina partea decontaminată a secţiei".

"Îngrijorător este, în acest context, faptul că este posibil ca în spatele uşilor închise nevoile unor pacienţi să fie ignorate de cadrele medicale, situaţie pe care încercăm să o corectăm prin schimbările operate în organigrama secţiei", precizează SCJU Arad.

SCJU mai menţionează că "la pacienţii care nu sunt în stare gravă, medicul intră dimineaţa pentru evaluarea stării pacientului, dar şi ori de câte ori este solicitat".

Conducerea SCJU Arad a început, marţi dimineaţă, o anchetă internă, după ce o pacientă a sesizat că personalul medical al secţiei în care se află internată cu COVID-19 a ţinut-o încuiată în salon cu o pacientă moartă de aceeaşi boală, cadavrul fiind ridicat după şase ore.

Femeia a reclamat că, luni, o bolnavă din salon a decedat în jurul orei 16:00, iar cadavrul a fost lăsat pe pat până la ora 22:00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel