Tătaru EXPLICĂ "bilanțul morților" de COVID-19. "OMS ne cerea. 13% din MORȚI nu au comorbidități"

Nelu Tătaru
Nelu Tătaru

Ministrul Nelu Tătaru a vorbit despre bilanțul deceselor raportate ca urmare a infecției cu COVID-19, în România. 

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat "bilanțul morților" dat de infecția cu COVID-19 și a vorbit despre procentul de persoane decedate fără a avea comorbidități, după ce secretarul de stat dr. Horaţiu Moldovan a făcut mai multe precizări cu privire la o declaraţie care a stârnit revoltă în societate. Acesta ar fi spus că peste 80 la sută dintre persoanele decedate din cauza COVID-19 ar fi decedat oricum, din cauza comorbidităţilor.

Iată ce a declarat Nelu Tătaru

"Noi ne-am propus să raportăm toate persoanele vindecate, dar și cele decedate care au fost infectate cu coronavirus. Nu spun că au murit de coronavirus, dar au fost infectate cu coronavirus. Există și persoane care au decedat doar de coronavirus, exemplu sunt cele fără comorbidități.  Noi când facem raportările prin Grupul de Comunicare Strategică avem trecute și comorbiditățile. Din evaluările noastre, doar în ultima săptămână 87% dintre cei decedați au avut comorbidități, restul de 13% nu, au decedat doar prin infecția cu coronavirs.

Sunt decizii conform Organizației Mondiale a Sănătății, care ne cerea să raportăm orice infecție COVID și atunci noi raportam inclusiv la cei decedați, pentru că sunt niște studii la nivel european, la nivel național și decesele apărute într-un anumit focar ne dau și evoluția virusului. Orice caz de infecție cu COVID trebuie raportat", a declarat Nelu Tătaru, în direct la B1 TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel