Tătaru despre fata care a mers la mare infectată cu COVID-19: NU s-a procedat nici NORMAL, nici LEGAL

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru susține că ”nu s-a procedat legal” în cazul fetei cu COVID-19 transportată cu ambulanța de pe litoral la Vaslui.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a venit cu o concluzie în cazul fetei care a mers la mare, deși avea simptome de COVID-19, iar mai apoi a fost preluată cu ambulanța de tatăl ei, transmite Mediafax.  ”Nu s-a procedat nici normal, nici legal”, susține Nelu Tătaru.

”Plecând de la acei de tineri, care au sărbătorit un majorat și apoi au plecat la mare, deși unul dintre copii se testase, odată cu aflarea primului rezultat s-a mers pe recuperarea acelor copii de la mare, testarea lor și am putut vedea că am avut 10 copii infectați, internarea lor în spital și pentru ceilalți izolarea la domiciliu. A început o anchetă care s-a extins, după cum am putut vedea, unul dintre copii era și fiul managerului de la Spitalul Județean care este într-o stare medie severă și a fost transferat la București. Sunt niște reguli pe care o parte dintre noi am uitat să le mai respectăm sau nu vrem să știm că există”, a spus Nelu Tătaru, la Digi 24.


Conform ministrului, explicațiile date de cei implicați în acest caz ”au fost evazive”.

”De aceea am cerut Corpului de Control să facă o anchetă. Nu este nici normal, nici legal și nici într-un context epidemiologic să facem toate aceste nereguli, mai ales de la un personal medical”, a completat Nelu Tătaru.


Amintim că o fată din Vaslui, fiica unui angajat al Serviciului de Ambulanță din județ, a plecat, sâmbătă pe Litoral chiar dacă avea simptome specifice de COVID-19 .Tânăra nu a mai așteptat rezultatul testului și a mers la mare, cu trenul, alături de alți 29 de prieteni, pentru petrecerea sa de majorat. Ulterior fata a aflat că are COVID-19, iar mai mulți prieteni au început să aibă și ei simptome. Printre ei se află și fiul managerului de la Spitalul Județean Vaslui, care a transmis, mai departe boala mamei sale. Femeia se află acum în stare gravă la Institutul „Matei Balș” din București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel