Tătaru, ANUNȚUL care-ți dă FIORI. "Nu SPERIEM, dar..." Ce urmează în România și când se TERMINĂ pandemia

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Nelu Tătaru a transmis un avertisment pentru întreaga populația. La ce se așteaptă ministrul Sănătății, în contextul pandemiei de COVID-19. 

Va fi o toamnă plină, nu o toamnă grea, dar o toamnă plină. Am avut o alternanţă de cazuri, raportat şi la numărul de teste efectuate. Am avut o relaxare exagerată, dincolo de normele de aplicare ale unor reluări de activităţi care s-au întâmplat în ultimele luni”, a declarat Nelu Tătaru, în direct la B1 TV.

Trebuiau amânate măsurile de relaxare? "Nu speriem pe absolut nimeni"

Întrebat dacă nu trebuiau amânate unele măsuri de relaxare şi începerea anului şcolar, ministrul a spus că: ”Erau nişte măsuri necesare atât din punct de vedere educaţional, cât şi din punct de vedere economic, dacă ne referim la restaurante şi teatre, ele sunt făcute în aşa fel încât că avem o securizare.

Sunt reguli pe care dacă le menţinem, atunci vom păstra acest platou în care suntem acum. Dacă nu le respectăm, să ne aşteptăm la o creştere a numărului de cazuri de la o zi la alta. Nu speriem pe absolut nimeni, ţine doar de noi cum vom evolua în această lună şi în lunile următoare. Sunt lucruri pe care trebuie să le realizăm ca fiind adevărate: există această pandemie, există infecţia cu SARS-COV-2, există cadre medicale care în acest moment resimt o oboseală, resimt o deznădejde şi resimt, unii dintre ei, şi boala”.

Avertisment crunt. 2.000 de cazuri pe zi

Nelu Tătaru a spus că se poate ajunge la peste 2.000 de infectări zilnic, dacă nu vor fi respectate regulile de protecţie.

”Avem nişte griji cum trimitem copiii la şcoală, dar nu ne uităm că în parcuri sunt copii şi nu le asigurăm anumite condiţii. Să ne obişnuim să trăim cu această pandemie un an jumătate, doi, pentru că acest virus nu va pleca aşa de uşor. Cred că ne-am făcut treaba, şi destul de bine, şi chiar în a doua parte când a trebuit să ne luptăm nu numai cu virusul, ci şi cu opţiuni politice de altă orientare”, a mai spus Tătaru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel