Modificare coduri penale. Tăriceanu, anunț important

Vlad Manolache / 25 iun 2018 / 12:57 Salveaza PDF Comentarii
Călin Popescu Tăriceanu
Descriere foto: Călin Popescu Tăriceanu

Președintele Senatului a anunțat că modificarea codurilor penale nu va face obiectul unei ordonanțe de urgență.

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu a anunțat, cu privire la decizia coaliției de guvernare, că modificarea codurilor penale se va face doar pe calea dezbaterii în Parlamentul României.

"Nu va fi o ordonanță de modificare a codurilor. Vă rog, scoateți din discuție acest subiect, dacă se poate, și vă spun că vom merge exclusiv pe calea dezbaterii parlamentare. Nu va fi nici asumarea răspunderii." a declarat Tăriceanu.

"Ne aliniem la practicile europene"

Președintele Senatului susține că România are mult de suferit din cauza percepției deja create. "Ne aliniem la practicile europene și cei care vor începe să urle, să vocifereze în legătură cu lupta împotriva corupției, am să spun că această campanie politică de așa-zisa luptă împotriva corupției în România, nu știu dacă în percepția publică a încercat să reducă impresia existenței corupției, dar, în orice caz, asupra României, suntem singura țară din Europa asupra căreia s-a pus o etichetă de țară coruptă, lucru care evident ne dezavantajează din foarte multe puncte de vedere. Evident, în ceea ce înseamnă relații politice, România este astăzi marcată de această etichetă. Oamenii își pun întrebarea dacă suntem sau nu suntem parteneri egali", a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.


Te-ar putea interesa

Concurs ReferendumIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26