Țara lovită de al TREILEA val de COVID-19. S-a scos armata în stradă: "Situaţie de urgenţă"

Foto simbol Pixabay
Foto simbol Pixabay

Coreea de Sud a anunţat un număr record de 950 noi cazuri de coronavirus, sâmbătă, 12 decembrie, depăşind vârful de la sfârşitul lunii februarie de 909, în timp ce preşedintele a numit al treilea val de COVID-19 în ţară o "urgenţă", relatează Reuters.

Dintre cazurile raportate, vineri, de Agenţia de control şi prevenire a bolilor, 928 au fost cu transmitere locală şi 22 importate, ridicând totalul la 41.736 de infecţii cu 578 de decese.

Peste 70% din cazurile cu transmitere internă provin din Seul şi zonele învecinate, unde trăiesc aproximativ jumătate din 52 milioane de locuitori ai ţării.

"Este într-adevăr o situaţie de urgenţă", a declarat preşedintele Moon Jae-in, ordonând mobilizarea poliţiei, personalului militar şi medicilor din sistemul public în efortul de a reduce răspândirea în continuare a coronavirusului.

"Ne propunem să extindem (...) metodele de testare a coronavirusului (...), ca măsuri preventive pentru depistarea persoanelor infectate şi blocarea răspândirii", a adăugat Moon într-o postare pe Facebook.

Probabil că Coreea de Sud va înregistra o nouă creştere a numărului de cazuri odată cu creşterea semnificativă a testelor, a notat el.

Lovitură pentru sistemul lăudat de luptă împotriva pandemiei

Al treilea val vine în ciuda regulilor de distanţare socială mai dure intrate în vigoare marţi, inclusiv închideri fără precedent a restaurantelor şi majorităţii altor afaceri. Ţara a raportat aproximativ 600 de cazuri pe zi în această săptămână.

Creşterea a fost o lovitură pentru sistemul lăudat de luptă împotriva pandemiei al Coreii de Sud, care a folosit testarea invazivă şi carantina pentru a estompa valurile anterioare fără lockdown-uri, menţinând infecţiile zilnice sub 50 pentru o mare parte a verii.

Numind acest val o criză, prim-ministrul Chung Sye-kyun a declarat, vineri, că va trimite aproximativ 800 de militari, poliţie şi angajaţi guvernamentali în fiecare district din metropola Seul, pentru a ajuta la depistarea potenţialilor pacienţi, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel