Țara în care bolnavii de COVID-19 sunt îngrijiți de ROBOT creat special

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Un robot creat de oamenii de știință ar urma să îngrijească pacienții infectați cu noul coronavirus. Iată cum arată și cum funcționează. 

Un robot în forma unui butoi pe roţi a fost creat de o echipă de oameni de ştiinţă din Malaezia pentru a face vizite în secţiile spitalelor unde sunt internaţi pacienţi cu coronavirus, reducându-se astfel riscul de infectare al personalului sanitar, informează luni France24, preluată de Agerpres. 

"Medibot" este un robot de culoare albă, de 1,5 metri înălţime, echipat cu o cameră de luat vederi şi un ecran prin care pacienţii pot comunica de la distanţă cu medicii.

Verifică temperatura pacienților 

Robotul, inventat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Islamică Internaţională din Malaezia, este de asemenea dotat cu un dispozitiv pentru verificarea de la distanţă a temperaturii corporale a pacienţilor.

Scopul acestuia este de a ajuta asistenţii medicali şi medicii care lucrează în secţiile cu persoane infectate cu coronavirus să se distanţeze social, a declarat pentru AFP Zulkifli Zainal Abidin, membru al echipei aflată în spatele invenţiei.

Robotul a costat aproximativ 15.000 de ringgit (3.500 de dolari), iar universitatea intenţionează să îl testeze în curând în propriul spital privat, care nu tratează pacienţii infectaţi cu acest virus, a spus Zulkifli.

Robotul ar putea fi folosit în spitalele publice 

Dacă experimentul va avea succes, oamenii de ştiinţă speră ca robotul să fie folosit în spitalele publice unde sunt internate persoane cu COVID-19.

Malaezia a raportat 4.683 de cazuri de coronavirus, dintre care 76 de decese.

Din Thailanda până în Israel, roboţii sunt folosiţi în lupta împotriva coronavirusului. Astfel de roboţi sunt din ce în ce mai apreciaţi, fiind consideraţi campioni rapizi, eficienţi şi rezistenţi la contagiune în războiul contra virusului.

Iată cum arată robotul:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel