Țara care și-a deschis granițele pentru toți turiștii. Număr mic de decese

O țară a deschis granițele tuturor turiștilor, fără a avea nevoie de teste COVID-19, în luna iulie. Iată care este rezultatul.

Renumite pentru plajele lor curate și apele turcoaz, cele 1.192 de insule de corali din Maldive sunt împrăștiate în lanțuri asemănătoare inelului de-a lungul Ecuatorului. Insulele Maldive dețin 156 de stațiuni de lux, care constituie coloana vertebrală a sectorului turistic din exoticul teritoriu.

Turiștii nu au avut nevoie de teste COVID-19 cu rezultate negative pentru intrare și nu au fost supuși unor măsuri de carantină de niciun fel. Mai multe țări au calificat politica din sectorul turismului din Maldive ca fiind „curajoasă” și chiar „puțin nebună”.

Insularii, declarații curajoase

„Maldivele au nevoie de turism”, a declarat pentru Al Jazeera Abdulla Mausoom, un veteran al industriei care a fost numit ministru al turismului Maldivelor la mijlocul lunii august. „Când turismul se oprește, totul se oprește. Nu avem altă opțiune decât să continuăm”, a mai precizat acesta.

Totuși, pe 15 septembrie, Consiliul Mondial al Turismului și Turismului a certificat Maldive - o țară de 450.000 de oameni care a înregistrat până acum peste 10.000 de cazuri și  doar 34 de decese, drept o destinație sigură.

„Facem tot posibilul pentru a ne păstra insula fără COVID-19”, a spus Jason Kruse, managerul stațiunii de la Amillafushi din Atolul Baa. „Odată ce oaspeții noștri obțin un rezultat negativ la cel de-al doilea test, ei se pot plimba pe insulă fără mască.”

Cu toate acestea, stațiunile au stabilit măsuri de siguranță și igienă. Unii chiar au efectuat teste PCR pentru turiști, până când guvernul, alarmat de focare minore în câteva stațiuni, a revenit la măsurile din august și a spus că vizitatorii vor trebui să facă un test negativ în termen de 72 de ore înainte de a fi permisă șederea, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel