Tânăr de 32 de ani din Iași, sechele grave după vindecarea de COVID. Ce înseamnă "brain fog" și cum crește riscul de DEMENȚĂ

Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels

Un tânăr din Iași a ajuns la spital după ce s-a vindecat de coronavirus, din cauza sechelelor provocate de COVID.

Un tânăr de 32 de ani a ajuns la spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi cu o afecțiune neurologică gravă, după infecţia cu Sars-Cov-2, transmite RealitateaPlus. Acesta nu îşi mai recunoştea familia şi nimeni nu se mai putea înţelege cu el. Medicii avertizează că sechelele pulmonare, cardiace, respiratorii, renale și neurologice severe pot afecta pe viață orice persoană. Prof. dr. Alexandru-Vladimir Ciurea a explicat în ce fel afectează noul coronavirus creierul. 

"Depinde de vârstă și de multe elemente dar trebuie să prevenim unele lucruri. Acest virus poate ajunge în creier pe 2 cai: pe miros, calea olfacției către creier, a doua e calea prin plămâni.  Atacă două elemente, lovește celula nervoasă. Al doilea, intră în vase și produce efecte de coagulare a sângelui în vase. Nu se ajunge la demență, e forma finală, dar se ajunge la acel element brain fog, când nu mai ești tu, ești în ceață, nu te poți aduna, nu poți performa intelectual, ai tulburări de echilibru, drumul până la necesități este o problemă, memoria, toate se pot afecta.

Există tratament, dar sunt alte elemente foarte importante, somnul, odihna, aerisirea, nu ieșiți din casă până când nu sunteți vindecați. Acest virus atacă sistemul nervos, lăsați organismul să se apere. Tot organismul luptă, lăsați organismul să se odihnească și să lupte. Odihna mi-a făcut foarte bine, știu pe propria piele, mi-am revenit fizic, cardiac, pulmonar și cerebral.", a declarat profesorul la RealitateaPlus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel