Taiwan, DONAȚIE pentru țările cel mai afectate de COVID-19

Taiwanul va dona 10 milioane de măşti ţărilor cel mai puternic afectate de COVID-19.

Taiwanul va dona 10 milioane de măşti ţărilor cel mai puternic afectate de pandemia de coronavirus, a declarat miercuri preşedinta Tsai Ing-wen, citată de DPA.

Taiwanul va trimite 7 milioane de măşti în 11 ţări europene, printre care Italia, Spania şi Germania, care au înregistrat cele mai multe cazuri de COVID-19, a confirmat Ministerul Afacerilor Externe pentru DPA.

2 milioane de măști pentru SUA

Statele Unite vor primi 2 milioane de măşti, iar un alt milion va fi trimis către 15 aliaţi diplomatici ai Taiwanului, a completat ministerul, fără a lămuri exact despre ce aliaţi e vorba sau câte măşti vor primi.

Taiwanul este deja al doilea cel mai mare producător de măşti pe plan mondial, iar în curând acesta va putea realiza 15 milioane de măşti chirurgicale pe zi, a precizat preşedinta.

Începând din 9 aprilie, fiecare persoană care beneficiază de asigurare naţională de sănătate în Taiwan va avea acces la nouă măşti de unică folosinţă la fiecare 14 zile.

Ce spune președintele Tsai Ing-wen

Măştile fuseseră raţionalizate anterior la trei de persoană pe săptămână.

"Vom dona măştile în surplus şi alte materiale aliaţilor şi ţărilor cel mai puternic afectate de COVID-19. Acestea vor ajunge la personalul medical din prima linie", a precizat Tsai în cadrul unei conferinţe de presă televizate de la biroul prezidenţial din Taipei, citează Agerpres. 

Până marţi, Taiwanul înregistrase 322 de cazuri de COVID-19, cinci decese provocate de noul coronavirus şi 39 de recuperări, au precizat autorităţile sanitare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel