Tablete pentru elevii afectaţi de închiderea şcolilor. Dan Tudorache: Le vom asigura din bugetul local

Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, anunţă un proiect prin care elevii care sunt nevoiţi să stea acasă, în contextul coronavirusului, să primească tablete pentru a face cursurile online. 

"Școlile se închid, dar educația trebuie continuată! Am intuit închiderea școlilor, ca măsură preventivă care trebuia luată, în contextul creșterii numărului infectărilor cu coronavirusul SARS-CoV-2. Am avut discuții cu colegii din primărie, despre ce măsuri putem lua, la nivel de administrație publică locală, pentru continuarea educației. Copiii nu pot sta degeaba, dacă această vacanță impusă se va prelungi", transmite Dan Tudorache, primarul Sectorului 1.

Fondurile, asigurate de la bugetul local

"Sunt unele soluții simple (de exemplu bazate pe aplicații ca YouTube sau Facebook live), care nu necesită decât prezența în gospodărie a unui smartphone sau tabletă, cu conexiune la internet. Profesorii își fac conturi, lecțiile sunt predate live și pot răspunde întrebărilor elevilor, în comentarii.

Rămâne de rezolvat doar problema unei minime infrastructuri necesare. De aceea am decis că vom asigura din bugetul local tablete atât pentru toți profesorii, cât și pentru toți elevii din sectorul 1, urmând să asigurăm tot necesarul logistic pentru a susține cursurile on-line. Vom reveni cu amănunte legate de toată desfășurarea procedurii de obținere", se arată în mesajul lui Dan Tudorache.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel