Sute de studenți, exmatriculați pentru că nu s-au vaccinat anti-COVID

Sute de studenți, exmatriculați pentru că nu s-au vaccinat anti-COVID / Foto: Pixabay
Sute de studenți, exmatriculați pentru că nu s-au vaccinat anti-COVID / Foto: Pixabay

Sute de studenți au fost exmatriculați de la o universitate pentru că nu s-au vaccinat anti-COVID.

Peste 200 de studenți de la Universitatea din Virginia au fost exmatriculați, deoarece nu s-au vaccinat împotriva COVID-19, transmite Realitatea Plus. Cei care nu își făcuseră încă vaccinul anti-COVID au primit până acum mai multe somații prin e-mail, în care li se cerea să se imunizeze cât mai repede pentru a nu încălca normele impuse de universitate.

Pentru că mulți dintre ei nu s-au conformat noilor reguli, Universitatea din Virginia a respins înscrierea în noul an universitar a 238 de studenți care nu s-au vaccinat. Doar 49 din cei 238 de studenți erau înscriși la cursurile de toamnă.

Totodată, potrivit conducerii universității, toți studenții, inclusiv cei vaccinați, trebuie să poarte în continuare măști în interiorul clădirilor școlii. Aproape 97% dintre studenții UVA sunt vaccinați. În cazul în care studenții vor aduce adeverința de vaccinare, aceștia pot participa la cursuri începând cu semestrul doi. 

Ce se întâmplă cu profesorii nevaccinați și netestați din România, la o rată de incidență peste 6 la mie. ”Vor trebui să se odihnească puțin”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat în urmă cu câteva zile că profesorii neimunizaţi care nu se testează regulat, la un interval de 72 de ore, nu vor mai putea preda fizic în şcoală şi că vor trebui "să se odihnească puţin" în cazul în care incidenţa cazurilor de COVID-19 va depăşi pragul de 6 la mie, scrie Agerpres. 

"Este vorba de acces nediscriminatoriu în şcoli până la pragul de şase la mie, iar peste pragul de şase la mie pentru acei colegi profesori care au avut posibilitatea să se vaccineze şi nu s-au vaccinat, precum şi pentru acei colegi profesori care nu au trecut prin boală şi nici nu s-au vaccinat va exista posibilitatea testării la fiecare 72 de ore, trei zile. Dacă nici nu s-au vaccinat, dacă nici nu doresc să fie testaţi - testarea fiind asigurată de către DSP, având posibilitatea, sigur, şi testare în regim privat, doar că nu avem în vedere decontarea acestor cheltuieli, atâta vreme cât există posibilitatea de testare prin Direcţiile de Sănătate Publică - sigur că în această situaţie va trebui să nu mai oferim avantajul posibilităţii de predare fizică a acelor colegi care, repet, au posibilitatea să se vaccineze şi nu s-au vaccinat, nici nu au trecut prin boală şi nici nu prezintă teste regulat, la fiecare 72 de ore", a arătat Sorin Cîmpeanu, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel