Sute de credincioşi, la biserică de Înviere. Au SFIDAT autoritățile

Sute de credincioşi au participat la slujba de Înviere, în pofida apelului autorităţilor şi a medicilor de a sta acasă!

S-a întâmplat în Georgia. Sute de credincioşi ortodocşi georgieni au mers la biserică în noaptea de sâmbătă pentru a sărbători Învierea Domnului, în pofida stării de urgenţă şi a apelurilor din partea guvernului şi a medicilor de a rămâne acasă pe fondul epidemiei noului coronavirus, transmite Reuters.

Zeci de creştini au mers la principala catedrală din capitala Tbilisi, Sameba (Sfânta Treime), unde catolicosul-patriarh al întregii Georgii, Ilia al II-lea, în vârstă de 87 de ani, a oficiat slujba. Alţi credincioşi au participat la slujbă în bisericile mari din întreaga ţară, deşi episcopi din mai multe regiuni au îndemnat enoriaşii să stea acasă, încurajându-i să asculte slujba de Înviere transmisă în direct la TV sau pe Facebook.

Participanţii au fost într-un număr neobişnuit de redus în comparaţie cu zecile de mii, aşa cum se întâmplă în mod obişnuit la slujbele de Paşte.

În pastorala de Paşti, catolicosul-patriarh a spus că noul virus a provocat multor georgieni frică, iar privirea acestora s-a întors spre Dumnezeu

'Nu trebuie să ne temem de ispită, creştinii întâmpină problemele cu recunoştinţă şi văd mâna lui Dumnezeu în orice ...şi, în acelaşi timp, încearcă să găsească soluţia potrivită în situaţia actuală', a spus patriarhul georgian, scrie Agerpres.

'Mi-a luat mai mult de trei ore să ajung aici (la catedrala Sameba) şi voi sta până dimineaţa pentru că prezenţa mea demonstrează devoţiunea şi credinţa mea' a declarat Mariam, o locuitoare din Tbilisi, în vârstă de 27 de ani. Aproape toţi participanţii, inclusiv o parte din preoţi, purtau măşti. Patriarhul Bisericii ortodoxe georgiene declarase anterior, în cursul lunii aprilie, că toate slujbele din perioada celebrării Paştelui vor fi organizate în mod tradiţional, însă enoriaşilor li se va solicita să menţină distanţarea socială. Patriarhul şi majoritatea preoţilor georgieni au fost reticenţi să ceară credincioşilor să rămână acasă şi au continuat să ofere Sfânta Împărtăşanie cu aceeaşi linguriţă, aspecte faţă de care au existat critici în societatea georgiană.

În Georgia a fost decretată stare de urgenţă până pe 10 mai

Aceasta implică interdicţie de circulaţie în intervalul orar 21:00 - 6:00, închiderea restaurantelor, a cafenelelor, a magazinelor, interdicţia transportului public şi a adunărilor publice ce depăşesc trei persoane. Magazinele alimentare, farmaciile şi benzinăriile au rămas deschise.

Oficialii guvernamentali şi medicii s-au adresat cetăţenilor solicitându-le să se abţină de la adunările mari şi să rămână acasă în timpul sărbătorilor pascale. Ţara caucaziană cu 3.7 milioane de locuitori a declarat oficial 388 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 şi 4 decese. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel