Suspiciune de coronavirus în Familia Regală britanică

Cel puţin opt şcoli din Marea Britanie au fost închise, în timp ce altele - inclusiv cea la care învaţă prinţul George - au trimis elevi acasă de teamă că ar fi putut fi expuşi la coronavirus în timpul unor călătorii în nordul Italiei, relatează joi Press Association.

Cu toate acestea, Serviciul de Sănătate Publică din Anglia (PHE) a declarat că sfatul său este să nu se închidă şcolile - un mesaj reiterat de ministrul britanic al sănătăţii Matt Hancock. Şcoala primară la care studiază prinţul George şi prinţesa Charlotte, Thomas's Battersea, este una din cele câteva instituţii de învăţământ care au trimis elevi acasă ca măsură de precauţie după călătorii în nordul Italiei. Un purtător de cuvânt al şcolii, care ar fi trimis acasă patru elevi, a declarat că 'în prezent, avem un număr foarte mic de elevi care au fost testaţi, iar aceştia, conform sfaturilor guvernului, rămân acasă în aşteptarea rezultatelor testelor'.

Ministrul Matt Hancock a sfătuit şcolile să nu îşi suspende cursurile decât dacă au avut un caz confirmat de coronavirus. La Londra, compania Chevron a cerut unui număr de aproximativ 300 de angajaţi britanici să lucreze temporar de acasă, după ce un angajat al biroului său din Canary Wharf a prezentat simptome de gripă.

Serviciul de Sănătate Publică din Anglia a declarat că chiar dacă există un caz suspect de îmbolnăvire la locul de muncă nu este nevoie ca activitatea să fie suspendată sau personalul să fie trimis acasă în timp ce se aşteaptă rezultatele testelor. Potrivit PHE, majoritatea cazurilor posibile de îmbolnăvire se dovedesc a fi negative.

Pe de altă parte, Ministerul de Externe britanic a negat că intenţionează să evacueze 168 de cetăţeni britanici care au rămas într-un hotel din Tenerife unde s-a raportat un caz de coronavirus. Matt Hancock a declarat miercuri în Parlamentul de la Londra că 7.132 de persoane din Marea Britanie au fost testate până acum pentru Covid-19. Dintre acestea, 13 au fost testate pozitiv, dintre care opt au fost externate din spital, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel