Suspiciune de atac terorist în vestul Germaniei. Un adolescent a fost arestat

Doi suspecţi, reţinuţi după atacul armat soldat cu moartea a doi poliţişti din Germania / Fotografie ilustrativă Pexels
Doi suspecţi, reţinuţi după atacul armat soldat cu moartea a doi poliţişti din Germania / Fotografie ilustrativă Pexels

Un adolescent de 17 ani a fost arestat în vestul Germaniei sub suspiciunea că a planificat un atac terorist islamist, a anunţat un purtător de cuvânt al tribunalului.

Adolescentul, originar din oraşul Kerpen de lângă Köln, este în prezent într-un centru de detenţie pentru minori din Wuppertal, conform DPA, citat de Agerpres.

Băiatul a primit ajutor de la alţii pentru a fi pregătit să îndeplinească atacul planificat

Potrivit parchetului din Dusseldorf, băiatul a primit ajutor de la alţii pentru a fi pregătit să îndeplinească atacul planificat. El a fost reţinut în gara principală din Hanovra sâmbătă în urma unor informaţii primite de la cineva cunoscut.

Poliţiştii au percheziţionat cu câini trenul în care el se afla, dar nu s-au găsit explozivi

Adolescentul le-ar fi telefonat părinţilor spunându-le 'o serie de lucruri', a declarat purtătorul de cuvânt al instanţei din Kerpen. Potrivit parchetului, cazul se remarcă prin declaraţii autoincriminatoare ale adolescentului.

În timpul interogatoriului, el a spus că a obţinut obiecte pentru a construi un dispozitiv exploziv. Până acum nu a fost găsit un astfel de dispozitiv. Tânărul de 17 ani a negat iniţial că intenţiona să comită un atac islamist, potrivit autorităţilor.

VEZI ȘI: Tineri, surprinși într-o pădure din Germania în timp ce se antrenau cu topoare și cuțite pentru un atac terorist

Mai mulți suspecți cu vârste cuprinse între 16 și 22 de ani s-au antrenat pentru  atacuri cu toporul și cuțitul într-o pădure din Germania

Poliția din statul federal german Renania de Nord-Westfalia a distrus o celulă islamistă care pregătea un atac terorist cu topoare și cuțite. 350 de ofițeri de poliție și membri ai unei unități de combatere a terorismului au percheziționat apartamentele a cinci tineri bănuiți din districtul Düren. Trei membri ai acestui grup sunt minori.

„Bărbații sunt acuzați că au pus la cale un act violent motivat de terorism și că au folosit materiale propagandistice de la organizația teroristă Statul Islamic”, a declarat poliția într-un comunicat.

Potrivit lui Der Spiegel, poliția s-a concentrat de mult timp pe presupușii susținători ai miliției teroriste Statul Islamic, care au organizat antrenament terorist la sfârșitul anului trecut. Potrivit anchetatorilor, suspecții cu vârsta cuprinsă între 16 și 22 de ani se antrenau pentru atacuri cu toporul și cuțitul într-o pădure de lângă Aachen. Acuzații, inclusiv doi germani, doi bărbați cu cetățenie germano-rusă și unul cu cetățenie turcă, se pare că nu implementaseră încă un plan penal specific, potrivit RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel