Tineri, surprinși într-o pădure din Germania în timp ce se antrenau cu topoare și cuțite pentru un atac terorist

Tineri, surprinși într-o pădure din Germania în timp ce se antrenau cu topoare și cuțite pentru un atac terorist  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Tineri, surprinși într-o pădure din Germania în timp ce se antrenau cu topoare și cuțite pentru un atac terorist / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Mai mulți suspecți cu vârste cuprinse între 16 și 22 de ani s-au antrenat pentru  atacuri cu toporul și cuțitul într-o pădure din Germania.

Poliția din statul federal german Renania de Nord-Westfalia a distrus o celulă islamistă care pregătea un atac terorist cu topoare și cuțite. Joi, 350 de ofițeri de poliție și membri ai unei unități de combatere a terorismului au percheziționat apartamentele a cinci tineri bănuiți din districtul Düren. Trei membri ai acestui grup sunt minori.

„Bărbații sunt acuzați că au pus la cale un act violent motivat de terorism și că au folosit materiale propagandistice de la organizația teroristă Statul Islamic”, a declarat poliția într-un comunicat.

Potrivit lui Der Spiegel, poliția s-a concentrat de mult timp pe presupușii susținători ai miliției teroriste Statul Islamic, care au organizat antrenament terorist la sfârșitul anului trecut. Potrivit anchetatorilor, suspecții cu vârsta cuprinsă între 16 și 22 de ani se antrenau pentru atacuri cu toporul și cuțitul într-o pădure de lângă Aachen. Acuzații, inclusiv doi germani, doi bărbați cu cetățenie germano-rusă și unul cu cetățenie turcă, se pare că nu implementaseră încă un plan penal specific, potrivit RMX.

Frontex: 134.000 de migranți ilegali au intrat în UE anul acesta, în creștere cu 61% față de anul trecut

Agenția Europeană de Pază de Frontieră și Coastă, cunoscută și sub numele de Frontex, a avertizat cu privire la creșterea continuă a imigranților ilegali care intră în Uniunea Europeană, menționând că numărul străinilor care au intrat ilegal în blocul comunitar până acum, în 2021, e în crește cu 61% față de anul trecut .

În timp ce vorbea la o comisie parlamentară Schengen săptămâna trecută, directorul executiv al Frontex, Fabrice Leggeri, a declarat birocraților UE că agenția sa a asistat la o creștere bruscă și neliniștitoare a intrărilor ilegale în Uniunea Europeană în acest an, adăugând că numărul migranților ilegali care au reușit să intre în Italia în 2021 aproape s-a dublat față de anul trecut, relatează ziarul din Milano, Il Giornale.

"În 2021, 134.000 de străini au intrat clandestin în UE, cu 68% mai mult decât în ​​2020", a spus Leggeri, menționând că cea mai mare creștere a sosirilor ilegale a fost înregistrată de-a lungul coastei mediteraneene.

„În zona centrală a Mediteranei, care afectează în mod special Italia, am văzut o creștere cu 87% a debarcărilor de la începutul anului”, a continuat Leggeri, adăugând: „Sosirile din Libia și Tunisia s-au dublat. Am înregistrat 48.000 de intrări ilegale" (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel