Suspendare alegeri locale. Președinte AEP, ANUNȚ. Care este CONDIȚIA amânării. "Doar dacă..."

Constantin-Florin Mitulețu-Buică, președintele Autorității Electorale Permanente (AEP) a vorbit despre alegerile locale și despre condițiile în care acestea pot fi suspendate. 

"Vorbim despre amânarea alegerilor locale. În acest moment, suntem în stare de alertă, putem desfășura procedurile electorale potrivit dispozițiilor legale în vigoare. Avem o lege 135 stabilită ca dată a alegerilor pe 27 septembrie, deci suntem în procedură electorală. În perioada următoare încep  strângerile de semnături, fie în format fizic de la alegători, fie în format electronic. Depunerea candidaturilor, la fel, se poate face în format fizic sau electronic", a declarat Constantin-Florin Mitulețu - Buică, în direct la B1 TV.

20 iulie - începerea procesului de strângere de semnături

28 august - 26 septembrie, ora 7:00 - Desfășurarea campaniei electorale

În ce condiții de pot suspenda alegerile locale

"Vorbim în acest moment ca alegerile locale să fie suspendate doar dacă este o stare de urgență declanșată prin decret al președintelui și aprobată de Parlamentul României. Următorul pas este depunerea candidaturilor, iar după depunerea finală, începerea campaniei electorale. Trebuie să vedem cum evoluează lucrurile, dar toate schimbările și suspendarea unui proces electoral pot fi făcute numai prin lege, deoarece data alegerilor a fost stabilită prin lege. Repet, doar prin stare de urgență prin decret prezidențial ar putea să fie suspendat procesul electoral în desfășurare", a completat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel