Surse: De ce a plecat Bogdan Diaconu din PSD. Deputatul, pentru DC News: UDMR a pus presiune pe Ponta

Deputatul Bogdan Diaconu a anunțat joi că demisionează din PSD în semn de protest față de cooptarea și păstrarea UDMR la guvernare. Fostul membru PSD și PC a arătat că va crea o nouă formațiune, intitulată Partidul România Unită (PRU), pentru că vrea să lupte împotriva "extremismului maghiar"

Retorica anti-maghiară și articolele înflăcarate împotriva UDMR au dat naștere unor informații conform cărora lui Diaconu i s-a cerut să-și tempereze discursul, pentru a nu crea tensiuni suplimentare în coaliție, ori să părăsească PSD.

Diaconu și-a anunțat joi demisia din PSD fără a preciza dacă a primit semnale din rândul social-democraților că riscă excluderea dacă nu renunță la atacurile asupra UDMR.

Surse social-democrate au declarat pentru DC News că decizia lui Diaconu de a demisiona nu a fost în niciun fel forțată sau sugerată de PSD, ele adăugând că Partidul Social Democrat este unul "integrator".

Diaconu: Am avut libertate de opinie în PSD

Deputatul Bogdan Diaconu a confirmat pentru DC News că plecarea sa din PSD a fost strict rodul voinței sale, invocând o "incompatibilitate ideologică" cu Partidul Social Democrat. Întrebat de site-ul DC News dacă PSD i-a dat de ales - să renunțe la discursul anti-maghiar sau să plece din PSD - parlamentarul a răspuns: "Nu! Este însă adevărat că UDMR a pus presiune constantă pe Victor Ponta pentru a scăpa mine".

El a precizat că, în ciuda mesajelor venite dinspre UDMR, a avut în continuare "declarații și inițiative legislative prin care am sancționat orice derapaj" al maghiarilor. 

Bogdan Diaconu a arătat că o dovadă a faptului că sociali-democrații nu i-au îngrădit libertatea de expresie o reprezintă faptul că a criticat UDMR cu aceeași intensitate de la intrarea Uniunii la guvernare și până la plecarea sa din PSD.

Deputatul a adăugat că nu se simțea "confortabil" în PSD și a preferat să-și construiască un partid în linia ideologiei sale.

"PSD nu este un partid extremist"

Până la această oră, președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a fost singurul lider social-democrat care s-a pronunțat în legătură cu plecarea lui Bogdan Diaconu.

"Este opțiunea dumnealui. PSD nu este un partid extremist, este un partid modern, social democrat european, cu o atitudine echilibrată la adresa minorităților naționale. Propabil nu s-a regăsit în aceste concepte pe care le promovează", a declarat Dragnea.

Bogdan Diaconu demisionează din PSD și înființează un partid naționalist

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel