EXCLUSIV  Surse - Centrul de Transfuzii din Galaţi, focar de COVID-19. Conducerea, reacţie fermă. DSP nu ştie nimic

Centrul de Transfuzii Sanguine din Galaţi s-ar putea confrunta cu o problemă serioasă. Mai mulţi angajaţi ar fi infectaţi cu coronavirus. 

Potrivit unei informaţii primite de DC NEWS, mai mulţi angajaţi ai centrului s-ar fi infectat cu coronavirus, însă aceştia au venit la serviciu până când testul s-a pozitivat. În momentul de faţă, din informaţiile primite, zece persoane care lucrează în cadrul centrului ar fi deja infectate, iar la recoltare mai lucrează un singur om. De asemenea, conform sursei, o angajată care acum este în carantină pentru că are test pozitiv a venit la serviciu până când a aflat că are COVID-19. 

Conducerea centrului, reacţie rapidă. "Sunt lucruri răutăcioase"

Cu toate astea, conducerea Centrului de Transfuzii afirmă altceva şi spune că sesizarea este, de fapt, falsă. 

"S-a întâmplat şi la noi să fie cazuri. Ne-am menţinut atâtea luni fără cazuri, dar asta este. Nu ştiu dacă e cazul să se facă... Este foarte urât ce se întâmplă, nici nu ştiu ce să spun. Toţi cei care au dorit şi-au făcut testul, cei care sunt pozitivi sunt acasă. Am trei persoane infectate la contabilitate şi două asistente. Azi a mai mers una să se testeze, vom vedea ce rezultate. Nu vin la serviciu, nu se pune problema, sunt acasă. Sunt lucruri răutăcioase, e un moment în care toată lumea se găseşte să vorbească. 

La recoltare am două fete infectate, dar ne descurcăm. Am două persoane practicante cu coronavirus, dar ele fac lucruri mai puţin importante, deci nu au aşa mult contact. Legat de contacţi, momentan s-au testat doar cei care au avut simptome, ceilalţi sunt în regulă. În orice caz, dacă un angajat al Centrului lipseşte mai mult de 5 zile de la serviciu, la revenire este testat. Avem buget alocat special pentru asta, nu ştiu dacă se mai întâmplă şi în alte instituţii", a explicat dr. Camelia Stoichicescu pentru DC NEWS. 

La Centrul de Transfuzii din Galaţi vin zilnic 40-50 de persoane pentru a dona sânge şi plasmă. 

DSP nu ştie de vreun focar

Reprezentanţii DSP Galaţi au transmis că nu ştiu de existenţa vreunui focar la Centrul de Transfuzii, însă afirmă că datele despre locurile de muncă ale persoanelor infectate nu sunt furnizate decât dacă în urma anchetelor epidemiologice se constată existenţa unui focar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel