Vindecat de COVID-19, izolat de societate. ”Un vecin striga că vor muri toți din bloc din cauza mea”

După ce autorităţile au impus distanţarea socială pentru a preveni răspândirea coronavirusului, se pare că şi cei vindecaţi au probleme în societate, fiind izolaţi şi evitaţi de restul persoanelor. 

Se întâmplă în Coreea de Sud, acolo unde unul dintre cei peste 5.000 de vindecaţi a explicat că lumea îl evită, că nu poate intra în lifturi şi că toţi cunoscuţii săi s-au distanţat. 

"Înţeleg îngrijorarea şi anxietatea colegilor şi vecinilor mei, aşa că folosesc doar scările la Universitate, dar şi în bloc, chiar dacă stau la etajul 9. Cât am fost în carantină, un vecin a fost auzit de mama mea strigând că vor muri toţi din acel bloc din cauza mea. Îmi dezvălui identitatea tocmai pentru a arăta lumii că ce spun eu nu este fake news. Incertitudinea este mare şi provoacă anxietate", a explicat Park Hyun, pacientul cu numărul 47 din Coreea de Sud, pentru Reuters. 

Distanţă de câţiva metri la birou 

"La birou, la masa de prânz, stau la o masă separată de colegii mei, aflată la câţiva metri distanţă. Nu cred că sunt deranjaţi de prezenţa mea, iar dacă sunt, fac o treabă foarte bună să nu o arate. Am şi eu grijă de cei din jur, port mască, mănuşi. Asta şi pentru că au fost cazuri de oameni care s-au vindecat şi apoi au fost iar confirmaţi pozitiv", a mai spus Park.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel