Supravieţuitoare a gripei spaniole, VERDICT despre COVID-19: Ne simţim ca la închisoare

Deşi pare imposibil, o femeie izolată în camera unui azil de bătrâni din cauza noului coronavirus se află printre puţinii oameni de pe planetă care au supravieţuit şi gripei spaniole. 

Aceasta are 107 ani, este din Australia, s-a născut în anul în care s-a scufundat Titanicul şi a trecut prin gripa spaniolă şi două războaie mondiale. Cu toate astea, spune că pandemia de coronavirus este diferită de gripa spaniolă, prin prisma măsurilor luate de autorităţi. 

"Suntem ca la închisoare. Nu avem voie să primim vizitatori şi nici să ieşim. Dar suntem îngrijiţi bine în azil", a explicat Myrtle Hooper pentru The Guardian. 

Comparativ cu gripa spaniolă, noul coronavirus pare să fi impus restricţii majore. "Când ai şapte ani, nu îţi pasă prea tare de ce se întâmplă în lume. Sigur, îmi amintesc că îi auzeam pe părinţii mei vorbind despre asta, despre gripă, erau îngrijoraţi. Dar mă duceam la şcoală, mă vedeam cu prietenii mei, ne întâmpinam băieţii care se întorceau de la război. Lumea era diferită", a mai spus aceasta. 

"Coronavirusul se întinde foarte repede"

"Coronavirusul se întinde foarte repede. În fiecare zi sunt mai multe şi mai multe cazuri confirmate, şi nu putem să nu ne facem griji pentru cei dragi. În fiecare zi ne întrebăm cine s-a mai îmbolnăvit", a continuat Myrtle. 

Myrtle Hooper s-a internat singură în azil la vârsta de 100 de ani, moment în care şi-a dat seama că nu se mai poate îngriji singură. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel