SUA-România. Cooperare în domeniul educației și cercetării

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a avut o întâlnire, miercuri 11 iulie 2018, cu preşedintele Universităţii George Washington, Thomas LeBlanc.

Discuţiile au vizat cooperarea româno-americană în domeniul educaţiei şi cercetării de nivel înalt, fiind explorată posibilitatea derulării unor parteneriate între universitatea americană şi instituţii de învăţământ superior din România.

Diplomatul a prezentat reperele principale ale Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite, precum şi progresul înregistrat de universităţile din România din punct de vedere academic, al infrastructurii educaţionale şi al legăturilor externe tot mai numeroase şi consistente.

Preşedintele Universităţii George Washington, Thomas LeBlanc, a indicat intenţia prestigioasei universităţi americane de a-şi extinde activităţile la nivel internaţional şi a răspuns pozitiv invitaţiei ambasadorului George Cristian Maior de a vizita România în vederea dezvoltării unor parteneriate academice.

Despre Universitatea George Washington

Înființată în 1821, printr-o decizie a Congresului, Universitatea George Washington din capitala americană este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ din SUA. A fost fondată la cerința expresă a primului președinte al SUA, George Washington, care și-a exprimat dorința, de-a lungul vieții, de a exista o universitate națională în capitala Statelor Unite. George Washington a trimis numeroase scrisori Congresului pe acest subiect și chiar a inclus această dorință în testamentul său.

Thomas LeBlanc este președintele Universităţii George Washington din 2017, înainte fiind vicepreședinte executiv și rector al Universității din Miami. Deține un doctorat și o diplomă de master în informatică de la Universitatea din Wisconsin - Madison și o diplomă de licență în știința calculatoarelor de la State University New York - Plattsburgh.

Ambasadorul George Cristian Maior, absolvent al Universităţii George Washington unde, în 1992, a obţinut titlul de Master în Drept Internaţional și Comparat, a încurajat implicarea Universităţii George Washington în proiecte concrete pe dimensiunea educaţiei, ştiinţei, cercetării/inovării, cooperării tehnologice şi culturii din cadrul Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA.

Vezi și: Primul cel mai democratic stat al SUA alături de România la Centenar


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel