SUA le cere rivalilor Starlink să ofere Ucrainei Internet

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Statele Unite îndeamnă mai multe companii să furnizeze Internet prin satelit Ucrainei, altele decât Starlink a lui Elon Musk.

Statele Unite doresc ca mai multe companii să ofere Ucrainei internet prin satelit, alături de Starlink de la Elon Musk, a declarat consilierul pentru securitate națională al SUA, Jake Sullivan, potrivit Almayadeen.

”Ar trebui să fie disponibile multe opțiuni diferite. Dar ar trebui să acordăm și credit Starlink, care a fost un element critic în apărarea Ucrainei”, a spus Sullivan.

Vicepremierul ucrainean, Mykhailo Fedorov, a anunțat în decembrie 2022 că peste 10.000 de antene Starlink vor fi livrate la Kiev în următoarele luni. Raportul mai spune că ţările Uniunii Europene vor ajuta Ucraina să plătească taxele pentru serviciile Starlink. 

În 2022, proprietarul Starlink, Elon Musk, a spus că ar putea înceta să-și ofere serviciile Ucrainei, deoarece acestea au devenit prea costisitoare. Ca atare, SpaceX a cerut ca armata americană să preia finanțarea pentru serviciul său de internet prin satelit Starlink din Ucraina, susținând că nu mai poate acoperi costurile operațiunilor.

Cu toate acestea, Musk a continuat să ofere gratuit serviciile Starlink. ”La naiba cu asta”, a scris Musk pe Twitter în 2022, spunând că va continua să finanțeze gratuit internetul pentru guvernul Ucrainei. 

Există acum 20.000 de terminale în Ucraina către care Starlink trimite internet de mare viteză de pe orbite foarte joase. Internetul de mare viteză este vital pentru Ucraina. Starlink ”a schimbat cursul războiului în avantajul Ucrainei”, a spus Mykhailo Fedorov, un vicepremierul ucrainean. Cel mai important, Starlink servește ca o formă sigură de comunicare în prima linie pentru posturile de comandă mobile și drone.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel