SUA au decis: FĂRĂ MASCĂ dacă ești vaccinat împotriva Covid-19!

FĂRĂ MASCĂ dacă ești vaccinat împotriva Covid-19!
FĂRĂ MASCĂ dacă ești vaccinat împotriva Covid-19!

Statele Unite ale Americii au decis: fără mască dacă ești vaccinat împotriva Covid-19! Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a transmis că, în SUA, oamenii vaccinați pot ieși acum fără a purta mască de protecție.

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention, abreviat CDC) din Statele Unite a afirmat că oamenii care au primit vaccinul împotriva coronavirusului nu ar mai trebui să poarte masca decât dacă sunt în mulțime.

Noile „recomandări de sănătate publică” detaliază o varietate de situații în care persoanele vaccinate cu ambele doze pot renunța la purtarea măștii, dar au cerut utilizarea în continuare a acesteia în majoritatea spațiilor interioare și în medii aglomerate în aer liber.

"Astăzi este o altă zi în care putem face un pas spre normalitatea de dinainte", a declarat directorul CDC Rochelle Walensky într-un briefing al oficialilor administrației Biden. "În ultimul an, am petrecut mult timp spunându-le americanilor ce nu pot face, ce nu ar trebui să facă. Astăzi, vă voi spune câteva lucruri pe care le puteți face dacă sunteți complet vaccinați".

Noile recomandări spun că persoanele vaccinate cu ambele doze se pot angaja în următoarele activități fără a purta măști: mers, alergare, drumeții sau ciclism atâta timp cât fie oamenii sunt neînsoțiți, fie sunt cu membri ai familiei. De asemenea, pot sta fără mască dacă participă la mici întâlniri în aer liber cu familia și prietenii vaccinați cu ambele doze. Un alt caz în care americanii pot lăsa masca deoparte este când participă la mici întâlniri în aer liber unde este un grup de persoane complet vaccinate, dar există și un grup de persoane nevaccinate. De asemenea, pot sta fără mască dacă merg la terase cu prietenii.

Dar atenție! Persoanele vaccinate cu ambele doze pot participa la „un eveniment aglomerat, în aer liber, cum ar fi un spectacol live, o paradă sau un eveniment sportiv”, atâta timp cât poartă mască.

"Sunt optimist că oamenii vor folosi aceste informații pentru a-și asuma responsabilitatea personală de a se proteja și de a-i proteja pe ceilalți", a spus Walensky.

Recomandările au fost actualizate în condițiile în care mai mult de jumătate dintre adulții din SUA au făcut până acum cel puțin o doză de vaccin împotriva COVID-19

 

 

Noile cazuri de COVID-19 au scăzut cu 16% în ultima săptămână, după ce SUA au depășit 140 de milioane de persoane care au făcut cel puțin o doză de vaccin Pfizer / BioNTech sau Moderna sau vaccinul cu o singură doză Johnson & Johnson.

Potrivit CDC, persoanele nevaccinate pot merge, de asemenea, să alerge în siguranță fără mască, alături de membrii familiei, dar și să participe la întâlniri în aer liber cu persoane vaccinate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel