Urmărește emisiunea live


SUA acuză China de fake news în cazul unor angajați ai consulatului din Hong Kong, infectați cu COVID-19

SUA acuză China de fake news în cazul unor angajați ai consulatului din Hong Kong, infectați cu COVID-19  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
SUA acuză China de fake news în cazul unor angajați ai consulatului din Hong Kong, infectați cu COVID-19 / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

SUA acuză mass media chinezești de publicarea unor „informaţii false” legate de doi angajaţi ai consulatului american de la Hong Kong testaţi pozitiv la COVID-19.

Washington acuză mass media chinezești de publicarea unor „informaţii false” legate de doi angajaţi ai consulatului american de la Hong Kong testaţi pozitiv la COVID-19. SUA neagă că cei doi ar fi invocat imunitatea diplomatică pentru a evita plasarea lor în izolare, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Statele Unite şi-au închis luni temporar consulatul din Hong Kong, după depistarea a două cazuri de contaminare cu noul coronavirus în rândul angajaților. Consulatul şi autorităţile sanitare din Hong Kong au indicat că cele două persoane au fost plasate în izolare la spital, în conformitate cu măsurile luate pentru combaterea pandemiei de COVID-19, scrie digi24.ro.

Presa chineză acuzată de fake news

Media de stat chineze şi un important sindicat pro-Beijing i-au acuzat însă pe cei doi angajaţi că ar fi invocat imunitatea diplomatică, lucru negat categoric de oficialităţile americane.

„Informaţiile din presa din Republica Populară Chineză pe tema acestor două cazuri care nu s-ar conforma carantinei sunt false”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american. „Respingem aceste tentative care vizează răspândirea dezinformării despre o problemă crucială de sănătate publică”, a adăugat el.

Informaţiile privind faptul că ar fi fost invocată imunitatea diplomatică au fost publicate prima dată de Dot Dot News, website girat de una dintre principalele publicaţii pro-Beijing din Hong Kong. Cotidianul chinez de limbă engleză Global Times a reiterat această informaţie şi a acuzat oficialităţile americane de „comportament arogant şi în afara legii”.

Hong Kong, fostă colonie britanică, în prezent regiune administrativă specială a Chinei, a ţinut până acum sub control pandemia cu preţul unora din cele mai drastice măsuri din lume, o parte din restricţii devenind permanente, notează AFP. De la debutul pandemiei, acum circa un an, în metropolă au fost înregistrate 11.000 de cazuri confirmate de contaminare cu noul coronavirus şi 200 decese, la o populaţie de circa 7,5 milioane, precizează Publika.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel