Trump a cumpărat pentru americani primele 100 de milioane de doze ale vaccinului COVID-19

Statele Unite ale Americi vor plăti 1,95 miliarde de dolari pentru ca Pfizer să producă și să livreze 100 de milioane de doze ale vaccinului împotriva Covid-19, la care lucrează, dacă acesta se va dovedi sigur și eficient, a anunțat astăzi guvernul american.

În conformitate cu acordul, SUA poate achiziționa alte 500 de milioane de doze, a adăugat Departamentul pentru Sănătate și Servicii Umane. Firma germană de biotehnologie BioNTech și PFizer, cu sediul în SUA, dezvoltă împreună unul dintre vaccinurile candidate, arată CNBC.

Dacă potențialul vaccin se dovedește sigur și eficient și primește autorizație sau licență de urgență, Departamentul pentru Sănătate și Servicii Umane spune că Pfizer va începe distribuirea dozelor de-a lungul Statelor Unite. Vaccinul va fi gratuit pentru americani.

”Prin Operațiunea Warp Speed, realizăm un portofoliu de vaccinuri pentru a crește șansele ca americanii să aibă cel puțin un vaccin sigur și eficient până la sfârșitul acestui an. În funcție de succesul studiilor clinice, acordul de astăzi va permite livrarea a aproximativ 100 de milioane de doze de vaccin dezvoltate de Pfizer și BioNTech”, a declarat secretarul HHS, Alex Azar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel