SUA a intrat în noul an cu peste 20 de milioane de cazuri de COVID-19. Nou record de decese

Foto simbol Pixabay
Foto simbol Pixabay

Statele Unite au început anul 2021 depăşind pragul de 20 de milioane de cazuri de COVID-19 înregistrate de la începutul pandemiei.

Statele Unite au depăşit pragul de 20 de milioane de cazuri de COVID-19 înregistrate de la începutul pandemiei, conform datelor Universităţii Johns Hopkins, transmite AFP. Numărul deceselor asociate COVID-19 a ajuns la 346.400 în SUA, ţara cea mai îndoliată de pandemie, mai mult de un american dintr-o mie fiind ucis de noul coronavirus, scrie Agerpres.

Un alt record negativ a fost înregistrat de SUA miercuri, cu peste 3.900 de decese într-o zi, după ce rata infectărilor s-a accelerat semnificativ în luna decembrie, o posibilă cauză fiind şi numeroasele deplasări de la sfârşitul lunii noiembrie ocazionate de marea sărbătoare Thanksgiving, deşi autorităţile au îndemnat populaţia să stea acasă.

Americanii îşi pun însă mari speranţe în imunizarea rapidă a populaţiei, după lansarea pe 14 decembrie a celei mai mari campanii de vaccinare din istoria SUA, până în prezent circa 3 milioane de persoane fiind deja vaccinate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel