Studiu: Unii pacienți vaccinați anti-COVID care au făcut anterior boala au dezvoltat o imunitate „supraomenească”

Unii pacienți vaccinați anti-COVID care au făcut anterior boala au dezvoltat o imunitate „supraomenească” / Foto: Pixabay
Unii pacienți vaccinați anti-COVID care au făcut anterior boala au dezvoltat o imunitate „supraomenească” / Foto: Pixabay

Unii oameni care se infectează cu Covid-19 și care sunt vaccinați ulterior dezvoltă o imunitate foarte puternică, potrivit unui studiu.

Unii oameni care fac Covid-19 și care sunt vaccinați ulterior dezvoltă o imunitate incredibil de puternică față de Covid-19, susțin cercetătorii. Anticorpii generați de acești indivizi sunt atât de puternici încât neutralizează toate cele șase variante care provoacă acum îngrijorare, precum și alte coronavirusuri, potrivit unui studiu pre-tipărit publicat luna trecută, scrie The Independent.

Cei cu acest tip de imunitate ar putea avea chiar „un anumit grad de protecție împotriva virusurilor asemănătoare SARS care încă nu au infectat oamenii”, a declarat Paul Bieniasz, un virolog la Universitatea Rockefeller care a condus cercetarea, pentru NPR.

„Imunitate supraumană”

Acest fenomen este cunoscut sub diferite nume în comunitatea științifică, inclusiv „imunitate supraumană” și „imunitate hibridă”. Scriind în revista Science luna trecută, imunologul Shane Crotty a spus că această imunitate „pare a fi impresionant de puternic”.

Theodora Hatziioannou, de la Universitatea Rockefeller, a explicat că persoanele cu acest răspuns al sistemului imunitar se aflau într-o poziție bună. „Anticorpii din sângele acestor persoane pot chiar neutraliza SARS-CoV-1, primul coronavirus, care a apărut acum 20 de ani. Acest virus este foarte, foarte diferit de SARS-CoV-2 ”, a declarat ea pentru NPR.

Vaccinul care va proteja împotriva tuturor variantelor

Omul de știință a fost optimist cu privire la concluziile studiului.

„Există multe cercetări acum axate pe găsirea unui vaccin pan-coronavirus care să protejeze împotriva tuturor variantelor viitoare. Descoperirile noastre vă spun că o avem deja. ”, a spus aceasta.

Cu toate acestea, doamna Hatziioannou a recunoscut că fenomenul nu a fost studiat pe scară largă, datele sale provenind de la doar 14 pacienți. Cu toate acestea, ea a spus că o astfel de imunitate este destul de comună. Cercetarea sa a analizat pacienții care au avut o infecție cu Covid-19 în 2020 și ulterior au primit ambele doze de vaccin ARNm, cum ar fi Pfizer și Moderna.

Reamintim că o Novavax a anunțat că a demarat un studiu incipient pentru a testa un vaccin combinat care să combată atât gripa, cât și COVID-19. Studiul, care va fi realizat în Australia, va include 640 de adulți sănătoși cu vârste cuprinse între 50 și 70 de ani și care au fost fie infectați anterior cu coronavirus, fie au primit un vaccin COVID-19 autorizat cu cel puțin opt săptămâni înainte de studiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel