Studiu: Românii nu au încredere în vaccinul anti-Covid. Diferență uriașă față de China

AGERPRES
AGERPRES

Șase din zece români s-ar vaccina împotriva virusului SARS CoV-2, dacă vaccinul ar fi disponibil. Acesta este rezultatul unui studiu realizat de Ipsos în mai multe țări din lume în perioada iunie-septembrie. Rezultatul plasează România printre ultimele țări în privința acceptării vaccinului.

Un studiu realizat de Ipsos în rândul a peste 20.000 de adulți din 28 de țări arată faptul că la nivel global trei din patru adulți (74%) s-ar vaccina anti-COVID, dacă vaccinul ar fi disponibil. Cel mai mare nivel de acceptare este în China, unde aproape toate persoanele intervievate (97%) au declarat că sunt de acord cu vaccinarea.

În afară de China, țările care au înregistrat cea mai mare deschidere către vaccinare sunt cele cu o rată mare de infectare și un ritm accelerat de creștere a cazurilor. Este vorba de Brazilia (unde 88% din populația adultă ar vrea să se vaccineze) și India (87%). 

La polul opus, printre țările cele mai sceptice cu privire la vaccinarea anti-COVID se află România (57% ar vrea să se vaccineze), Ungaria și Polonia (56%, fiecare), precum și Rusia, cu 54%. Practic, deși este prima țară care a aprobat un vaccin anti-COVID, Rusia se confruntă cu cea mai mare reticență față de vaccinare în rândul populației.

Potrivit studiului, bărbații români sunt mai degrabă pro-vaccinare (68% intenționează să se vaccineze), comparativ cu femeile (49%).

Principalul motiv anti-vaccinare este teama de reacții adverse și neîncrederea în eficiența vaccinului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel