Urmărește emisiunea live


Ivermectina, ”medicamentul minune anti-COVID” nu ar avea nicio eficiență împotriva SARS-CoV-2 - STUDIU recent

Foto Ilustrativ / Pexels Polina Tankilevitch
Foto Ilustrativ / Pexels Polina Tankilevitch

Un studiu recent a constatat că ivermectina, un medicament anti-parazitar care a fost dezbătut pe scară largă ca tratament pentru COVID-19, este ineficientă în combaterea coronavirusului, au raportat experții.

Studiul, care a fost publicat miercuri, a urmărit 1.300 de persoane din Brazilia care prezintă semne simptomatice ale infecției cu COVID-19. Pacienții din test au primit fie ivermectină, fie un placebo, iar rezultatele studiului au constatat că pentru cei care au primit ivermectină nu a fost mai puțin probabil să ajungă în spital.

De fapt, cei care au luat ivermectină în primele trei zile după testarea pozitivă pentru COVID-19 păreau să aibă simptome mai grave decât cei din grupul placebo, potrivit The New York Times.

Dr. David Boulware, un expert în boli infecțioase la Universitatea din Minnesota, a spus: ”Nu există într-adevăr niciun semn de vreun beneficiu”, a raportat Times .

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat ivermectina pentru tratarea afecțiunilor cauzate de viermi paraziți, dar a avertizat în decembrie 2021 că ivermectina nu a fost autorizată să fie utilizată în tratarea COVID-19.

”Se pare că există un interes din ce în ce mai mare pentru un medicament numit ivermectină pentru prevenirea sau tratamentul COVID-19 la oameni”, a scris FDA pe site-ul său anul trecut. ”Datele disponibile în prezent nu arată că ivermectina este eficientă împotriva COVID-19” transmite FDA.

FDA a avertizat că ”este periculos să luați doze mari de ivermectină”

Cu toate acestea, ivermectina a fost promovată ca un tratament eficient pentru COVID-19 de mai mulți conservatori de renume, inclusiv de podcasterul Joe Rogan, care a insistat în toamna trecută că i-a fost prescrisă ivermectină de către medicul său și de reprezentantul republican Marjorie Taylor Greene.

Reprezentantul Georgiei a apelat pe Twitter în toamna anului trecut pentru a numi ivermectina ”medicamentul minune din Japonia” și și-a prezentat siguranța și beneficiile, scriind pe Twitter că ”multe studii clinice au dovedit că Ivermectina este un tratament foarte eficient, sigur și ieftin împotriva COVID”.

Echipa de studii clinice numită TOGETHER a reușit să confirme contrariul, potrivit rezultatelor care au fost publicate miercuri.

”Tratamentul cu ivermectină nu a dus la o incidență mai scăzută a internării medicale într-un spital din cauza progresiei Covid-19 sau a observării prelungite în departamentul de urgență în rândul pacienților cu diagnostic precoce de Covid-19”, a concluzionat studiul, potrivit Newsweek.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel